Οι πωλήσεις έχουν σταματήσει, ενώ οι υπηρεσίες θα απενεργοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2021

Σε μια αναμενόμενη κίνηση προχώρησαν Microsoft και 343 Industries, καθώς ανακοίνωσαν πως οι online υπηρεσίες των Halo τίτλων σε Xbox 360 θα τερματιστούν μέσα στο επόμενο έτος. Οι ψηφιακές πωλήσεις όλων των παιχνιδιών Halo έχουν ήδη σταματήσει για την κονσόλα, με το matchmaking και άλλες βασικές διαδικτυακές δυνατότητες των τίτλων να σταματήσουν στις 18 Δεκεμβρίου 2021.

Αυτό φυσικά δεν επηρεάζει τα παιχνίδια της Master Chief Collection και το Halo Wars: Definitive Edition, αλλά αφορά τις εκδόσεις που είναι backwards compatible με τα Xbox One και Xbox Series S|X. Οι εκδόσεις Xbox 360 θα εξακολουθούν να υποστηρίζουν custom online games, τοπικά/local παιχνίδια και online squads - απλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λειτουργίες που εξαρτώνται από τις υπηρεσίες της Microsoft.

Δυστυχώς δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε να γίνει. Το τελευταίο shooter της σειράς για Xbox 360 ήταν το Halo 4 που κυκλοφόρησε το 2012. Πρόκειται για παλιές κυκλοφορίες και δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί η υποστήριξή τους όταν στην αγορά υπάρχει η Master Chief Collection που πρόσφατα ολοκληρώθηκε και για Windows PC. Βέβαια είναι δύσκολο, καθώς πολλοί παίκτες μεγάλωσαν παίζοντας Halo στο Xbox 360, αλλά μη ξεχνάμε πως υπάρχει εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη σειρά.