Η Microsoft επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η τεχνολογία AMD FidelityFX Super Resolution πρόκειται να έρθει στις νέες της κονσόλες Xbox Series X και Series S.

Όπως είναι γνωστό, η τεχνολογία FidelityFX Super Resolution ή FSR αποτελεί την απάντηση της AMD στην τεχνολογία ΑΙ processing της NVIDIA, DLSS 2.0, την οποία βρίσκουμε στις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX. Και οι δύο τεχνολογίες supersampling στοχεύουν στην αύξηση των frame rates σε διάφορους τίτλους παιχνιδιών χρησιμοποιώντας ποικιλία από τεχνολογίες upscaling χωρίς κάποιον εμφανή αντίκτυπο στην ποιότητα απεικόνισης των γραφικών.

Η AMD ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, τουλάχιστον από άποψη συμβατότητας, καθώς η τεχνολογία της αναμένεται να υποστηρίζει πολύ μεγαλύτερο εύρος καρτών γραφικών συμπεριλαμβανομένων και των παλαιότερων καρτών γραφικών της NVIDIA, GTX 10-series.

Επιπλέον κατέστησε την τεχνολογία της open-source, κάτι που έχουμε δει βεβαίως να κάνει και με άλλες τεχνολογίες της. Με την τεχνολογία της AMD, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις λειτουργίες upscaling: Ultra Quality, Quality, Balanced και Performance, ανάλογα αν ο στόχος του χρήστη είναι να αυξήσει τα frame rates ή να επιτύχει υψηλότερη ποιότητα/ ανάλυση.

Η AMD αναμένεται να διαθέσει την τεχνολογία FidelityFX Super Resolution για επιλεγμένα παιχνίδια στην πλατφόρμα PC στις 22 Ιουλίου και σε αυτό το χρονικό σημείο περίπου θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε αν μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια την εδραιωμένη τεχνολογία της NVIDIA, DLSS 2.0.

Η Microsoft μάλιστα επιβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια του Game Stack Live ότι πρόκειται να φέρει την τεχνολογία μέσα στο ερχόμενο διάστημα στις κονσόλες Xbox Series X|S, που όπως είναι γνωστό βασίζονται σε custom-made επεξεργαστή/ γραφικά της AMD.

Ο εκπρόσωπος του τμήματος Xbox της Microsoft δήλωσε πιο συγκεκριμένα στο IGN: «Είμαστε ενθουσιασμένοι εδώ στο Xbox από τις δυνατότητες της τεχνολογίας FidelityFX Super Resolution της AMD, η οποία είναι μία άλλη εξαιρετική μέθοδος για τους προγραμματιστές για να αυξήσουν τα frame rates και την ανάλυση. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε».

FSR_2.jpg

  • Like 7
  • Thanks 1