Η συμφωνία σηματοδοτεί στην ουσία την είσοδο της κονσόλας της Microsoft στην τηλεοπτική μετάδοση. Τα κανάλια του Sky θα διατίθενται από το ερχόμενο φθινόπωρο, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο ή την τιμή της υπηρεσίας.

 

Οι κάτοχοι του Xbox 360, και συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Live στη Βρετανία και την Ιρλανδία, θα μπορούν να παρακολουθούν αθλητικά προγράμματα, ταινίες και άλλα προγράμματα χωρίς να έχουν δορυφορικό πιάτο, αποκωδικοποιητή, ή συνδρομή στο Sky.

 

Ο εμπορικός διευθυντής του Sky, Στίβεν Νάταλ, υπονόησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν συμφωνίες για κάποιους συνδρομητές του Sky. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν premium συνδρομή ή πολλούς αποκωδικοποιητές, θα μπορούν να παίρνουν περιεχόμενο στο Xbox σε μειωμένη τιμή. Ο Νιλ Τόμσον, επικεφαλής του Xbox 360 για τη Βρετανία και την Ιρλανδία, δήλωσε: «Ο κόσμος της διασκέδασης αλλάζει ραγδαία και ριζικά, με τους καταναλωτές να αναζητούν περισσότερες επιλογές και ευελιξία».

 

Παράλληλα, οι συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Live, θα μπορούν να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα μαζί σε εικονικά περιβάλλοντα, όπου θα μπορούν να συνομιλούν και να σχολιάζουν με τη χρήση του avatar τους, με στόχο φυσικά τη δημιουργία κοινοτήτων. Η δυνατότητα θα δίνεται αρχικά για αθλητικά παιχνίδια, ενώ θα επεκταθεί σε άλλα τηλεοπτικά προγράμματα.

 

Το περιεχόμενο του Sky θα μεταδίδεται στο Xbox στη standard ανάλυση, ενώ θα χρειάζεται σύνδεση τουλάχιστον 1 Mbps.

 

Source.png Πηγή: kathimerini.gr