Από ότι φαίνεται, η Microsoft έχει βάλει στόχο να δώσει ένα τέλος στην κυριαρχία της Sony ανακοινώνοντας ένα νέο υψηλής απόδοσης 4K-ready Xbox που είναι τέσσερις φορές ισχυρότερο από το Xbox One.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει μία δραματικά ανανεωμένη κονσόλα Xbox, η οποία έχει την κωδική ονομασία Scorpio στα τέλη του 2017. Πηγές του Polygon λένε πως η Microsoft έχει στόχο τα 6 TFLOPs απόδοσης με το νέο Xbox Scorpio, και αυτό σημαίνει ότι θα είναι –με βάση επίσης αναφορές και διαρροές- μιάμιση φορά ταχύτερο από το αναβαθμισμένο PlayStation Neo της Sony, ή όπως θα λέγεται η νέα κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρείας (PS4K, PS4.5).

 

Όπως και η Sony, έτσι και η Microsoft επιθυμεί να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν αναπαραγωγή video ανάλυσης 4K αλλά κυρίως το 4K gaming. Πάντως, το πιθανότερο είναι το νέο Scorpio να κάνει upscale τα 1080p σε 4K, παρά να υποστηρίζει natively το 4K gaming, με την κονσόλα να προσφέρει συμβατότητα με τους τίτλους για το Xbox One.

 

Σύμφωνα με αναφορές επίσης, το νέο Χbox αναμένεται να κυκλοφορήσει με υποστήριξη στο Oculus RiFT με την Microsoft να ανακοινώνει την συνεργασία της με την Oculus, με στόχο να ανταγωνιστεί την Sony και το PlayStation VR.

 

Αν οι συγκεκριμένες αναφορές είναι αληθείς, τότε περιμένουμε από το “Scorpio” να προσφέρει απόδοση VR τάξης desktop και όπως είναι γνωστό, το VR ποιότητας PC είναι αρκετά απαιτητικό, οπότε περιμένουμε από το Scorpio να διαθέτει κάποια λύση διακριτής κάρτας γραφικών, ενώ ενδέχεται να προσφέρει και υποστήριξη σε εξωτερικές GPU λύση, σαν αυτή της AMD. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε να περιμένουμε και native υποστήριξη 4K gaming στα 30fps.

 

Link.png Site: TweakTown