Όπως είναι γνωστό, η Microsoft χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία “Project Scorpio” για το Xbox One X, τη νέα παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου. Τώρα, ωστόσο, η κωδική ονομασία γίνεται κατά κάποιο τρόπο… επίσημη και κοσμεί τόσο την κονσόλα όσο και το χειριστήριο.

Σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποίησε στα πλαίσια της έκθεσης Gamescom, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κολωνία, στη Γερμανία, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η νέα της κονσόλα, τουλάχιστον για όσους την προ-παραγγείλουν, θα διαθέτει την επιγραφή “Project Scorpio”.

 

Η επιγραφή βρίσκεται κάθετα στο νέο –και all-black- χειριστήριο αλλά και στη πρόσοψη της κονσόλας, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στη σχεδίαση του πάνω μέρους της, όπου βλέπουμε ένα νέο “gradient” μοτίβο. Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά, το “Project Scorpio” έρχεται με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1TB.

 

 

Οι προσθήκες και οι αλλαγές είναι καλοδεχούμενες, και η ύπαρξη της επιγραφής “Project Scorpio” και οι άλλες αλλαγές που αφορούν στην εμφάνιση είναι για να ευχαριστήσει η Microsoft του “early adοpters” και τους φανατικούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft κυκλοφορεί πάντως μία “special edition”από τη πρώτη μέρα λανσαρίσματος. Η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2013 μία “Limited Edition” της παιχνιδοκονσόλας της Xbox One που είχε την επιγραφή “Day One” “τυπωμένη ανεξίτηλα” στο χειριστήριο.

 

Η σπέσιαλ αυτή έκδοση του Xbox One X που έχει την ονομασία Xbox One X: the Project Scorpio Edition θα έχει μία συσκευασία με ένα μεγάλο “X” στο εξωτερικό που μιμείται τη πρωτότυπη κονσόλα θα κοστίζει $499.

 

 

Όσον αφορά στο λογισμικό, η Microsoft ανακοίνωσε πως έρχονται πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο Xbox Live, όπως για παράδειγμα το Light Mode στο dashboard (η εναλλαγή σε Dark Mode θα είναι ιδιαίτερα απλή) για όσους θέλουν ένα περισσότερο φωτεινό περιβάλλον χρήσης.

 

Το mode δεν είναι ακριβώς λευκό, αφού μοιάζει περισσότερο με ανοιχτό γκρι ωστόσο είναι ότι καλύτερο για όσους δεν επιθυμούν το σκουρόχρωμο dashboard. Όσον αφορά στο dashboard, που έχει δημιουργηθεί στη γλώσσα Fluent Design της Microsoft, από ότι βλέπουμε περιλαμβάνει και μία νέα περιοχή home για το “καρφίτσωμα” παιχνιδιών (pinning games).

 

gallery_286955_4152_75873.jpg

 

Η εταιρεία επίσης πρόκειται να δώσει λίγο περισσότερο “social” χαρακτήρα στην αλληλεπίδραση με άλλους gamers στο Xbox Live ώστε να είναι και απλούστερο να βρεις players για να παίξεις κ.ά.

 

gallery_286955_4152_8668.jpg

 

Όσον αφορά στην μετάβαση από το Xbox One ή το Xbox One S στο Xbox One X, η Microsoft υποστηρίζει πως έχει καταστήσει την διαδικασία μετάβασης πολύ απλή υπόθεση. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναμένεται να διατεθούν τον Οκτώβριο.

 

gallery_286955_4152_4577.jpg