Η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού του Xbox One είναι από σήμερα διαθέσιμη για όλους τους κατόχους της παιχνιδοκονσόλας της Microsoft.

Η καλοκαιρινή αναβάθμιση φέρνει όχι μόνο ένα ανανεωμένο περιβάλλον αλλά και νέες λειτουργίες όπως τη ψηφιακή βοηθό Cortana, ύστερα μάλιστα από αρκετές αναβολές. Η Cortana έτσι κάνει την εμφάνιση της και στο Xbox One μετά από την παρουσία της στην πλατφόρμα των Windows Phone αλλά και των Windows 10 της Microsoft, υποστηρίζοντας νέες φωνητικές εντολές για πιο εύκολη και γρήγορη χρήση της κονσόλας. Μάλιστα η χρήση της δεν προϋποθέτει την παρουσία του περιφερειακού Kinnect αφού ο χρήστης μπορεί να εκφωνεί τις εντολές και στα ακουστικά τα οποία έρχονται με κάθε κονσόλα. Αρχικά η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζοντας εντολές που κάνουν πιο εύκολη την εύρεση νέων παιχνιδιών, το να δείτε τι παιχνίδια παίζουν οι φίλοι σας, την εκκίνηση ενός νέου party, αλλά και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της κονσόλας.

 

Μία άλλη σημαντική λειτουργία είναι η υποστήριξη αναπαραγωγής μουσικής της επιλογής σας στο παρασκήνιο καθώς ασχολείστε είτε με κάποιο παιχνίδι είτε με κάποια εφαρμογή, ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν εντόνως οι χρήστες. Σε άλλα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η μερική ενοποίηση του Windows Store με το Xbox Store, κάτι που σημαίνει ότι πλέον οι χρήστες του Xbox One μπορούν να κατεβάσουν Universal εφαρμογές και παιχνίδια στην κονσόλα τους.

 

 

Επιπλέον με τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο περιβάλλον, γίνεται πιο εύκολη η εύρεση παιχνιδιών που έχετε εγκατεστημένα στο σκληρό δίσκο, αλλά και ο διαμοιρασμός εικόνων και βίντεο που δημιουργείτε από κάθε παιχνίδι. Η Microsoft παράλληλα αναβαθμίζει και την εφαρμογή του Xbox για τις πλατφόρμες των Windows 10, Android, iOS και συνεχίζει τη δουλειά προκειμένου να παρουσιάσει την Φθινοπωρινή αναβάθμιση της κονσόλας η οποία θα φέρει χαρακτηριστικά όπως το Xbox Play Anywhere.

 

Link.png Site: http://news.xbox.com/2016/07/30/xbox-summer-update-starts-rolling/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter[/url]']Xbox Wire