Η χθεσινή παρουσίαση της Microsoft στα πλαίσια της έκθεσης E3 2015, έκρυβε αρκετές παρουσιάσεις παιχνιδιών και όχι μόνο, όμως η ανακοίνωση μιας νέας έκδοσης του Minecraft ειδικά για το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft, το Hololens, δημιούργησε σίγουρα αίσθηση.

Στο demo, ο χρήστης, φορώντας τα Hololens, μπορεί να κάνει μια μίξη του πραγματικού περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται, με το εικονικό που προσφέρει το δημοφιλές παιχνίδι, το οποίο εστιάζει στη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση, επιτρέποντας στους παίκτες να χτίσουν διάφορες κατασκευές από κύβους, μέσα σε ένα τρισδιάστατο κόσμο.

 

Όπως μπορείτε να δείτε στο demo το οποίο ήταν σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον από τη δική μας πρώτη επαφή με τα Hololens, ο χρήστης είναι σε θέση να παίξει το παιχνίδι στον τοίχο του, και στη συνέχεια να το μεταφέρει σε μια άλλη επιφάνεια όπως ένα τραπέζι. Κάνοντας χρήση των χειρονομιών που υποστηρίζει η συσκευή αλλά και των φωνητικών εντολών, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές των οικοδομών που έχουμε δημιουργήσει στο παιχνίδι, έχοντας την εντυπωσιακή δυνατότητα να εστιάσουμε σε ολόκληρη την κατασκευή ή να την υψώσουμε έτσι ώστε να δούμε πράγματα τα οποία δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά.

 

 

Δυστυχώς η Microsoft δεν προχώρησε σε κάποια ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει η πορεία των Hololens στην αγορά, με την τελευταία ενημέρωση να αναφέρει ότι αυτή θα γίνει περίπου στο ίδιο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των Windows 10. Πάντως όλα δείχνουν ότι το Minecraft θα είναι από τους πρώτους τίτλους που θα διατεθούν για τη συσκευή, με νέες πληροφορίες να αναμένονται στο μεγαλύτερο συνέδριο του παιχνιδιού, το MineCon το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 4 και 5 Ιουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft, είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Minecraft μετά την εξαγορά της εταιρείας Mojang τον περασμένο Σεπτέμβριο με το ποσό των 2 δισ. δολαρίων.