Πριν λίγες μέρες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Xbox One πρόκειται σύντομα να υποστηρίζει την τεχνολογία surround sound Dolby Atmos, αλλά μόνο κατά την αναπαραγωγή Blu-ray και μόνο για εκείνους που βρίσκονται στο πρόγραμμα preview για την κονσόλα.

Μόλις πρόσφατα ωστόσο, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι σύντομα πρόκειται να υποστηρίξει πλήρως την τεχνολογία Dolby Atmos στα παιχνίδια, τόσο στο Xbox One όσο και στα Windows 10. Για να απολαύσετε βεβαίως την τεχνολογία όπως πρέπει, απαιτείται να διαθέτετε ένα high-end setup ηχείων που υποστηρίζει Atmos, ωστόσο η Microsoft λέει, πως για να έχετε μία σχετικά παρόμοια εμπειρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρακτικά “οποιοδήποτε σετ ακουστικών”.

 

Η τεχνολογία Atmos εν περιορίζεται πάντως στα παιχνίδια και η Microsoft επισημαίνει ότι θα λειτουργεί και με ταινίες, αν υποθέσουμε ότι ο ήχος στην ταινία έχει μιξαριστεί λαμβάνοντας υπόψη και την τεχνολογία Atmos. Όσο για το πότε πρόκειται να λανσαριστεί, η εταιρεία λέει ότι πρόκειται να λανσαριστεί του χρόνου, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

 

Link.png Site: Engadget