Το αναμενόμενο βήμα «ανοίγματος» της Universal πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών, πλέον και στους κατόχους του Xbox One θα γίνει πραγματικότητα μέσα στο μήνα και συγκεκριμένα στο συνέδριο Build της Microsoft.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Verge, με τις πηγές της ιστοσελίδας να αναφέρουν ότι η Microsoft θα προχωρήσει στην παρουσίαση μιας σειράς Universal εφαρμογών, με το Xbox One να αποτελεί πλέον ένα ακόμη κομμάτι της ενιαίας πλατφόρμας ανάπτυξης εφαρμογών, μετά από τους προσωπικούς υπολογιστές, τα smartphones και τα tablets. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Universal πλατφόρμα της Microsoft επιτρέπει στον κάθε προγραμματιστή να αναπτύξει μία εφαρμογή η οποία θα τρέχει σε διαφορετικές συσκευές, με ελάχιστες αλλαγές στον κώδικα.

 

Με χθεσινό του tweet, ο επικεφαλής της ομάδας του Xbox, ο Phil Spencer, ανέφερε ότι «στο συνέδριο Build θα συζητήσουμε για τα επόμενα βήματά μας με την Universal Windows πλατφόρμα», έρχοντας να επιβεβαιώσει εν μέρει τις πληροφορίες.

 

 

Μέχρι σήμερα, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Xbox, όμως αυτές δεν είναι Universal προκειμένου να μπορούν να τρέχουν και σε άλλες Windows 10 συσκευές. Επιπλέον η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει και το Xbox app Store, στο οποίο θα συγκεντρώνονται όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που θα δημιουργηθούν για το Xbox One, προκειμένου να μπορούν να κατέβουν εύκολα στην βιντεοκονσόλα.

 

Το συνέδριο Build ξεκινά στις 30 Μαρτίου στο San Francisco, και το Insomnia θα βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά εκεί για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις γύρω από το οικοσύστημα της Microsoft.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2016/3/4/11161462/microsoft-xbox-one-apps-universal-build-2016[/url]']TheVerge