Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις που βγήκαν από την επίσημη παρουσίαση της Microsoft στα πλαίσια της E3, της μεγαλύτερης έκθεσης videogames στον κόσμο, είναι η έλευση του Internet Explorer στο Xbox 360.

Η Microsoft δείχνει να γνωρίζει ότι οι υπάρχουσες λύσεις web browsing στην τηλεόραση από άλλα συστήματα δεν προσφέρουν εύκολη πλοήγηση και χειρισμό και συχνά προϋποθέτουν την παρουσία ασύρματου ποντικιού και πληκτρολογίου στο σαλόνι.

 

Για το σκοπό αυτό η Microsoft ενσωματώνει υποστήριξη φωνητικών εντολών μέσω του Kinect ενώ θα παρουσιάσει ταυτόχρονα με τον Internet Explorer και μία νέα εφαρμογή με την ονομασία SmartGlass και η οποία θα κυκλοφορήσει για Windows 8, Windows Phone, iPhone/iPad και Android.

 

microsoft-xbox-e3-2012-_0416_gallery_post.jpeg

 

 

Μέσω της εφαρμογής SmartGlass, η επιφάνεια της συσκευής στην οποία θα τρέχει η εφαρμογή θα μετατρέπεται σε trackpad και πληκτρολόγιο όπου η κίνηση με τα δάκτυλα μας θα μεταφέρεται στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα που θα έχουμε επισκεφθεί. Θα υποστηρίζει γνωστές κινήσεις όπως scroll και pinch to zoom ενώ παράλληλα θα εμφανίζει και εικονικό πληκτρολόγιο όταν θα υπάρχει ανάγκη εισαγωγής κειμένου στον browser.

 

Ο Internet Explorer για το Xbox 360 αλλά και η εφαρμογή Smart Glass αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές Φθινόπωρο στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας αναβάθμισης του dashboard του Xbox 360.

 

Video Video: Microsoft Keynote @ E3 2012

Link.png Site: theverge.com