Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της Microsoft στα πλαίσια της έκθεσης E3, με μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις, να γίνεται γνωστή πριν λίγο.

Ο λόγος για το νέο Xbox One, το οποίο σύμφωνα με διαρροή που προέρχεται από "έγκυρους" χρήστες της ιστοσελίδας Neogaf, θα ονομάζεται Xbox One S. Μάλιστα η διαρροή συνοδεύεται και από φωτογραφίες της νέας παιχνιδοκονσόλας της Microsoft, στην οποία βλέπουμε το νέο σχεδιασμό της σε άσπρο χρώμα αλλά και την αναφορά ότι διαθέτει κατά 40% μικρότερο μέγεθος από το αρχικό Xbox One. Η σημαντική μείωση στις διαστάσεις προέρχεται κυρίως από την ενσωμάτωση του ογκωδέστατου τροφοδοτικού πλέον στην ίδια την κονσόλα, κάτι που αν επιβεβαιωθεί τελικά, θα γίνεται για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε Xbox κονσόλα έχει κυκλοφορήσει η Microsoft.

 

Το μικρότερο μέγεθος της κονσόλας όμως δεν είναι η μόνη αλλαγή που φέρνει το νέο Xbox One το οποίο σύμφωνα με τη διαρροή θα διαθέτει έξοδο για 4K video, ενώ το ίδιο το blu-ray player που ενσωματώνει, θα υποστηρίζει τους νέους Ultra HD τίτλους που σιγά σιγά κυκλοφορούν στο γνωστό format, συμπεριλαμβανομένου και HDR τίτλων. Πληροφορίες της ιστοσελίδας ArsTechnica αναφέρουν ότι η ανάλυση 4K θα υποστηρίζεται στα μενού της συσκευής, όχι όμως στα παιχνίδια, κάτι που είναι στα μελλοντικά σχέδια της Microsoft με κυκλοφορία νέας κονσόλας.

iaykfx7qgx75cscrfw57.PNG

 

Στη μία από τις δύο εικόνες γίνεται λόγος για δίσκο 2TB, για κάθετη τοποθέτηση της κονσόλας αλλά και για ένα ανανεωμένο controller χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση όλες οι απορίες μας θα λυθούν σε λίγες ώρες, με την παρουσίαση της Microsoft να είναι προγραμματισμένη για τις 7.30μμ ώρα Ελλάδος. Η ζωντανή μετάδοση της θα είναι δυνατή είτε από το xbox.com είτε μέσα από το Xbox Live.

 

Link.png Site: neogaf
Link.png Site: arsTechnica