Η πρώτη επίσημη αναφορά στο μέλλον του Xbox έγινε σήμερα στην παρουσίαση της Microsoft στα πλαίσια της έκθεσης E3, με την εταιρεία να αναφέρει ότι η επόμενη μεγάλη κυκλοφορία της με την προσωρινή ονομασία Project Scorpio, θα είναι «η πιο δυνατή παιχνιδοκονσόλα όλων των εποχών» όταν αυτή κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2017.

Αν και η εξωτερική εμφάνιση της κονσόλας θα αποκαλυφθεί τους επόμενους μήνες, η Microsoft προχώρησε σε αναφορά διαφόρων χαρακτηριστικών, που επιβεβαιώνουν ότι το νέο Xbox θα είναι σε θέση να αναπαράγει χωρίς πρόβλημα παιχνίδια σε 4K ανάλυση αλλά και παιχνίδια VR. Tο Project Scorpio θα αποτελεί μέρος της «οικογένειας προϊόντων Xbox» μαζί με το Xbox One και το Xbox One S που θα κυκλοφορήσει σύντομα, με πολύ καλύτερες όμως επιδόσεις που θα φτάνουν τα 6 teraflops και με την ενσωμάτωση επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες. Συγκριτικά το Xbox One χαρίζει επιδόσεις 1.32 teraflops και το PlayStation 4 στο 1.84 teraflops.

 

Επιπλέον η νέα κονσόλα θα διατηρήσει πλήρη συμβατότητα με το Xbox One, αφού όχι μόνο θα μπορεί να αναπαράγει όλα τα παιχνίδια της κονσόλας, αλλά θα είναι συμβατό και με όλα τα περιφερειακά που έχουν κυκλοφορήσει για την κονσόλα της Microsoft.

 

Πάντως η κυκλοφορία της νέας κονσόλας αργεί ακόμα αφού αυτή έχει οριστεί για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2017, με περισσότερες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένου της τιμής, να γίνονται γνωστές αργότερα.