Σε 2 εβδομάδες ακριβώς θα έχουμε μια πρώτη επαφή με το επόμενο Xbox της Microsoft αλλά από σήμερα γνωρίζουμε με κάθε βεβαιότητα την απάντηση για ένα από τα αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας.

Σύμφωνα με email που στάλθηκε εσωτερικά σε όσους εργάζονται πάνω στο νέο Xbox με την κωδική ονομασία Durango, η νέα κονσόλα «είναι σχεδιασμένη για το μέλλον της διασκέδασης και την ίδια ώρα να είναι «ανεκτική» στο θέμα ύπαρξης σύνδεσης Internet.

 

 

Φήμες μέχρι σήμερα ανέφεραν ότι η ύπαρξη σύνδεσης με το Internet θα αποτελούσε αναγκαίο χαρακτηριστικό προκειμένου ο χρήστης να μπορέσει όχι μόνο να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του Xbox Live αλλά και να παίξει παιχνίδια μόνος του.

 

Στο ίδιο email η Microsoft αναφέρει ότι «υπάρχουν διαφορετικά σενάρια που οι χρήστες μας περιμένουν να δουλέψουν χωρίς την παρουσία σύνδεσης στο Internet, και αυτά τα σενάρια θα πρέπει απλά να είναι σε θέση να δουλέψουν. Σε αυτά περιλαμβάνεται η αναπαραγωγή Blu-ray δίσκων, η θέαση τηλεόρασης και φυσικά η αναπαραγωγή ενός single player παιχνιδιού»

 

550px-Update-an-Xbox-360-Without-a-Wireless-Connection-Step-1.jpg

 

Η παραπάνω παράθεση εν μέρει επιβεβαιώνει ότι το επόμενο Xbox θα διαθέτει θύρα εισόδου HDMI πάνω στην οποία θα είναι εφικτή η σύνδεση cable boxes και δορυφορικών δεκτών έτσι ώστε το Xbox να εμφανίζει πληροφορίες για το ζωντανό πρόγραμμα και άλλα σχετικά.

 

Πάντως θα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια στις 21 Μαίου για να δούμε αν η Microsoft θα ακολουθήσει το δρόμο του Xbox 360 με την άμεση αναπαραγωγή παιχνιδιού ακόμα και χωρίς την παρουσία Internet, ή αν θα ακολουθήσει το δρόμο του Steam η οποία προυποθέτει την εισαγωγή κωδικού πριν ο χρήστης μπορέσει να ασχοληθεί με οτ παιχνίδι. Η δεύτερη περίπτωση ίσως αποδειχθεί άμεσα σχετίσημη με μια άλλη φήμη η οποία αναφέρει ότι η Microsoft θα χρησιμοποιεί τη σύνδεση στο Internet για να μπλοκάρει την εγκατάσταση μεταχειρισμένων παιχνδιών.

 

Link.png Site: http://arstechnica.com/gaming/2013/05/microsoft-next-xbox-will-work-even-when-your-internet-doesnt[/url] ']arstechnica.com