Το Kodi, ίσως ο καλύτερος media player για υπολογιστές και επιτραπέζιες συσκευές, κατέφθασε και στο Xbox One, στην πλατφόρμα από όπου ξεκίνησε την πορεία του.

Η μακρά ιστορία του συγκεκριμένου player μας πηγαίνει πίσω στο 2002, όταν μία εφαρμογή με την ονομασία Xbox Media Player δίνει τη δυνατότητα στο πρώτο Xbox της Microsoft να μεταμορφωθεί σε έναν ικανό  και οικονομικό media player, για όσους είχαν προχωρήσει σε hack της κονσόλας προκειμένου να επιτρέπει την εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών. Κομβικό σημείο αποτελεί η ένωση της εφαρμογής με την εφαρμογή Yamp, με τους προγραμματιστές να δημιουργούν τον απόλυτο media player της εποχής, το XBMC. Ως εφαρμογή που ανήκει στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού, το XBMC κυκλοφόρησε για διάφορες πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα ενώ αποτέλεσε και την κατάλληλη πρόταση για επιτραπέζιους media players. Η κατάσταση αυτή έφερε την μετονομασία του σε Kodi, με την εφαρμογή πλέον να υποστηρίζει σχεδόν όλα τα δημοφιλή media formats βίντεο και ήχου, ενώ πολύ δυνατό χαρτί αποτελεί η τεράστια βιβλιοθήκη plugins που εκτοξεύει τις δυνατότητές του.

Στην αναλυτική ανακοίνωση της, η ομάδα του Kodi αναλύει τη δύσκολη πορεία που ακολούθησε προκειμένου να φέρει το Kodi «στις ρίζες του», με την εφαρμογή να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε Alpha στάδιο με μειωμένες δυνατότητες σε σύγκριση με την πλήρη έκδοση για άλλες πλατφόρμες. Στις χτυπητές απουσίες μέχρι στιγμής περιλαμβάνεται η μη υποστήριξη ανάγνωσης usb stick ή εξωτερικού δίσκου, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση στο ενσωματωμένο blu-ray οδηγό ή σε τυχόν φακέλους που διαμοιράζεται ο χρήστης μέσω δικτύου. Πάντως η ομάδα του Kodi υπόσχεται συνεχή ανάπτυξη αν και σε πολλούς τομείς οι λύσεις που έχει είναι ελάχιστες εξαιτίας των περιορισμών των UWP εφαρμογών.

Το Kodi είναι διαθέσιμo για κατέβασμα από το Microsoft Store του Xbox One.

via Kodi

  • Like 3