Όπως θα γνωρίζετε, το PlayStation 4 Pro δεν ενσωματώνει το κατάλληλο hardware που θα έκανε εφικτό το πραγματικό 4K gaming, και έτσι τα περισσότερα παιχνίδια στην νέα κονσόλα της Sony δεν θα τρέχουν σε πραγματική ανάλυση 4K. Παρόλα αυτά, η Microsoft ισχυρίζεται ότι στο Project Scorpio δεν πρόκειται να γίνουν συμβιβασμοί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην USA Today, η Shannon Loftis της Microsoft δήλωσε ότι όλα τα first-party παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν στο χρονικό παράθυρο που θα κυκλοφορήσει και η κονσόλα της Microsoft, θα τρέχουν σε ανάλυση 4K (native).

 

Η Shannon Loftis δεν αποκάλυψε ποια θα είναι τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ωστόσο για αρκετούς κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη από την στιγμή που η κονσόλα της Microsoft βρίσκεται σχεδόν ένα με ενάμιση χρόνο μακριά από σήμερα.

 

Αν και πολλά third-party παιχνίδια θα καταλήξουν στο upscaling αντί στο πραγματικό 4K, η δυνατότητα να τρέχει παιχνίδια σε 4K native ανάλυση είναι ιδιαίτερα δελεαστική και θα οδηγήσει αρκετούς χρήστες στα καταστήματα για να αγοράσουν το νέο Xbox. Ίσως να μην κάνει όλους τους gamers να ξεχάσουν το PS4 Pro, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει όσους χρήστες έχουν το Xbox One στο πλησιέστερο κατάστημα.

 

Link.png Site: Engadget