Πρόσφατη έρευνα του NPD group αποκάλυψε ότι η Microsoft πούλησε πάνω από 55 εκατομμύρια κονσόλες Xbox 360 από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της μέχρι και σήμερα. Η κονσόλα έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ παράλληλα απειλεί να φτάσει το ρεκόρ πωλήσεων του Nintendo Wii.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της κονσόλας της Microsoft έχουν σημειώσει 29% άνοδο το πρώτο τετράμηνο του 2011 σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τα στατιστικά του ανταγωνισμού. Αναφέρεται επίσης ότι τα νούμερα πωλήσεων του Xbox 360 αυξάνονται 3 φορές πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα του PlayStation 3. Ενδιαφέρον ακόμη παρουσιάζει η αντίθετη πορεία των πωλήσεων του Xbox 360 με αυτή του Wii, όπου η πρώτη κονσόλα έκανε ντεμπούτο με χαμηλές πωλήσεις και σταδιακά ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ η δεύτερη σημείωσε ακριβώς την αντίθετη πορεία πωλήσεων.

 

Σίγουρα στην επιτυχία της κονσόλας συνετέλεσαν το Kinnect controller όπως επίσης και οι υπηρεσίες του Xbox Live στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 35 εκατομμύρια ενεργοί gamers.

 

Η εξέλιξη του Xbox 360 και οι αριθμοί των πωλήσεων του, αναμένεται να δοκιμαστούν στα τέλη του 2011 καθώς ο ανταγωνισμός πρόκειται να παρουσιάσει τα νέα του όπλα στην έκθεση Ε3 την επόμενη εβδομάδα.

 

Link.png Site: electronista.com