Η παρουσίαση της Microsoft στην έκθεση E3 2015 είναι σε εξέλιξη όμως ήδη η πρώτη μεγάλη είδηση είναι γεγονός, και η οποία δεν είναι άλλη από την υποστήριξη τίτλων του Xbox 360 στο Xbox One, ένα χαρακτηριστικό το οποίο ζητούσαν επίμονα οι κάτοχοι του Xbox One οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους και τις δύο κονσόλες.

Η αρχή θα γίνει σύντομα και με 100 τίτλους, με άλλους 100 να προστίθενται στο μέλλον, χωρίς καμία χρέωση για τον τελικό χρήστη. Η διαδικασία για την αναπαραγωγή παιχνιδιών του Xbox 360 που έχετε ήδη διάθεση σας, στο Xbox One αναμένεται να είναι αρκετά εύκολη αν και θα πρέπει να προηγηθεί το κατέβασμα του παιχνιδιού στο σκληρό δίσκο, αφού πρώτα ο χρήστης βάλει το δισκάκι στο drive.

 

Παράλληλα οι τίτλοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το Xbox One όπως τη ζωντανή μετάδοση μέσω Twitch και την καταγραφή gameplay, ενώ το όλο πρόγραμμα συμβατότητας περιλαμβάνει φυσικά και τίτλους που έχουν αγοραστεί online. Η λίστα με τα παιχνίδια δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, όμως όπως είδαμε από την παρουσίαση, περιλαμβάνεται σίγουρα το Mass Effect.

 

Η κίνηση αυτή της Microsoft μπορεί να θεωρηθεί απάντηση στη Sony και στην υπηρεσία PlayStation Now, η οποία δίνει την ευκαιρία στους κατόχους PS4 να αναπαράγουν στην κονσόλα τους συγκεκριμένους τίτλους του PS3, πληρώνοντας μια μηνιαία συνδρομή και μέσω της streaming τεχνολογίας.

 

Ενημέρωση: Μερικοί από τους πρώτους τίτλους που θα υποστηρίζονται είναι το Banjo-Kazooie, Defense Grid, Hexic HD, Kameo, Mass Effect, Perfect Dark Zero, Toy Soldiers, Viva Piñata, Small Arms, Geometry Wars Evolved.