Η λεπτότερη, νέα έκδοση του PlayStation 4 δεν στάθηκε αρκετή για να επιβραδύνει την ορμή της κονσόλας της Microsoft. Και τον Σεπτέμβριο, το Xbox One ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας The NPD Group.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα, μετά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που η παιχνιδοκονσόλα της Microsoft καταφέρνει να ξεπεράσει σε πωλήσεις το PlayStation 4 και το Nintendo Wii με βάση τις μονάδες που πουλήθηκαν. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις που σημειώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα των πωλήσεων που πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο, και ειδικά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

 

Η Microsoft πάντως βγαίνονται από το καλοκαίρι έχει οικοδομήσει ένα προβάδισμα, κάτι που οφείλεται κατά μέρος στις επιθετικές μειώσεις των τιμών αλλά και στο λανσάρισμα της νέας, λεπτότερης και ομορφότερης έκδοσης της κονσόλας της, Xbox One S. Η απάντηση της Sony ήρθε με μία λεπτότερη και κομψότερη έκδοση του PS4 που έκανε ντεμπούτο στις 15 Σεπτεμβρίου με τιμή $299, αλλά το πιθανότερο είναι ότι οι φίλοι του PlayStation κάνουν οικονομίες για να προμηθευτούν το PlayStation VR ή το 4K-capable (δηλαδή όχι... ακριβώς) PlayStation 4 που αναμένεται τον Νοέμβριο.

 

Ο επικεφαλής του τμήματος marketing για το Xbox της Microsoft, Mike Nichols δήλωσε σχετικά με την έκθεση του The NPD Group: "Χάρη στους οπαδούς μας, το Xbox One ήταν η κονσόλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ και για τρίτο συνεχόμενο μήνα σύμφωνα με την εταιρεία The NPD Group, καθώς και η κονσόλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το Σεπτέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με έκθεση της GfK Entertainment UK. Επιπλέον, το Xbox One ήταν η μόνη όγδοης γενιάς κονσόλα που γνωρίζει ανάπτυξη από έτος σε έτος τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία αυτή προήλθε από την υποστήριξη των fans του Xbox στο Xbox One S, που ήταν η μόνη κονσόλα διαθέσιμη αυτές τις διακοπές που είχε ενσωματωμένο UHD 4K Blu-ray, 4K video streaming και δυνατότητες HDR για παιχνίδια και βίντεο".

 

Link.png Site: VentureBeat