Έντονες φήμες κυκλοφορούν τελευταία στο διαδίκτυο και κάνουν λόγο ότι η επόμενη έκδοση της δημοφιλούς βιντεοκονσόλας, του Xbox 360, θα καταφθάσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα του επόμενου έτους, σύμφωνα με πηγές, οι οποίες προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς το χρονοδιάγραμμα χαρακτηρίζεται ως εμπιστευτικό από την Microsoft.

Η κωδική ονομασία της συσκευής θα είναι είτε Xbox 720 είτε Xbox Infinity. Η εταιρεία εντούτοις δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις παρουσίασης του προϊόντος καθώς και τον τόπο διεξαγωγής αυτής. Αν και οι μέχρι τώρα πωλήσεις συσκευών Xbox 360 χαρακτηρίζονται αν μη τι άλλο ενθαρρυντικές, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα να έχουν ξεπεράσει και τα προσδοκώμενα, έντονα είναι τα δείγματα ότι η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει το πλήθος των κονσολών που κυκλοφορούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών, hardware και λοιπών αξεσουάρ σημείωσαν αισθητή πτώση, κατά 25% τον Οκτώβριο σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο χρονικό διάστημα με το τζίρο να αγγίζει τα $755.5 εκ, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών NPD Group Inc.

 

Γεγονός είναι ότι από την παρουσίαση του Xbox 360 το 2005, τα πράγματα και οι συνθήκες έχουν αλλάξει καθώς παιχνίδια για tablets και κινητά τηλέφωνα βρίσκουν ολοένα και περισσότερο απήχηση στο καταναλωτικό κοινό.

 

Link.png Site: Bloomberg