Η πρόσβαση στη beta έκδοση θα γίνεται αρχικά μόνο μέσω πρόσκλησης.

Η cloud gaming υπηρεσία της Microsoft ήρθε επίσημα σε iOS και υπολογιστές και θα είναι διαθέσιμη μέσω browser, ώστε να επιτρέπει στους κατόχους της συνδρομής Xbox Game Pass Ultimate να παίζουν παιχνίδια σε Xbox, iPhone, iPad και υπολογιστές. Η Microsoft διατηρεί αυτήν την beta αρκετά περιορισμένη και για να λάβει κάποιος μέρος πρέπει να δεχθεί σχετική πρόσκληση.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση www.xbox.com/play και οι συνδρομητές Xbox Game Pass Ultimate που έχουν λάβει πρόσκληση θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια Xbox μέσω Edge, Chrome ή Safari browser είτε βρίσκονται σε PC είτε σε Mac. Περισσότερα από 100 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα και οι beta χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα συμβατό χειριστήριο Bluetooth/USB ή τα χειριστήρια αφής των φορητών συσκευών.

Η επικεφαλής του xCloud, Catherine Gluckstein, αναφέρει:

Η περιορισμένη έκδοση beta είναι η στιγμή στην οποία μπορούμε να δοκιμάσουμε και να μάθουμε. Θα στέλνουμε προσκλήσεις σε συνεχή βάση και στις 22 υποστηριζόμενες χώρες, θα αξιολογούμε τα σχόλια των παικτών και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία ενώ θα προσθέσουμε υποστήριξη για περισσότερες συσκευές. Το σχέδιό μας είναι η υπηρεσία να γίνει διαθέσιμη τους επόμενους μήνες για όλους τους συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να παίξουν τα παιχνίδια του Xbox με νέους τρόπους.

Είναι η πρώτη φορά που το Xbox Cloud Game Streaming γίνεται διαθέσιμο σε iOS συσκευές μετά την αποκλειστική έναρξη της υπηρεσίας σε Android smartphones και tablets πέρυσι. Η Microsoft δεν μπόρεσε να προσφέρει το xCloud σε iPhone και iPad κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω των περιορισμών της Apple στις εφαρμογές cloud gaming που έχουν παρουσία στο App Store.

Τόσο η Apple όσο και η Microsoft μπήκαν σε έναν πόλεμο λέξεων για το xCloud, με την Apple αρχικά να επιμένει ότι η Microsoft θα πρέπει να υποβάλλει τα παιχνίδια ξεχωριστά για έλεγχο και όχι όλα μαζί μέσω της cloud υπηρεσίας. Η Apple τελικά, πρόσφερε έναν συμβιβασμό για να επιτρέψει στις εφαρμογές cloud gaming να εκτελούνται σε iOS, όμως μόνο με τα παιχνίδια που είχαν λάβει τη σχετική έγκριση, κάτι που η Microsoft το χαρακτήρισε ως «κακή εμπειρία για τους καταναλωτές».

Για την ώρα η υπηρεσία Xbox Cloud Gaming δεν υποστηρίζεται στη χώρα μας.

  • Like 2