Η επετειακή έκδοση των Windows 10 η αλλιώς το Anniversary Update, αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη Ιουλίου και μία από τις συσκευές που θα λάβουν την αναβάθμιση είναι το Xbox One το οποίο στηρίζεται άλλωστε στην πλατφόρμα της Microsoft.

Όσοι συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα (Preview) της εταιρείας, έχουν τη δυνατότητα από σήμερα να δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η αναβάθμιση στους κατόχους της κονσόλας.

 

Αρχικά το γραφικό περιβάλλον έχει υποστεί μικρές αλλαγές προκειμένου δημοφιλείς λειτουργίες να είναι πιο εύκολα προσβάσιμες. Σ' αυτές περιλαμβάνεται η ένδειξη για τον αριθμό των παιχνιδιών που είναι έτοιμα προς εγκατάσταση, ενώ το tile με τίτλο "My Games & Apps", τοποθετείται πάνω δεξιά σε μια πιο ορατή θέση. Κάτω από αυτό, ο χρήστης μπορεί να δει άμεσα την πορεία κατεβάσματος και εγκατάστασης ενός παιχνιδιού.

 

Η Cortana, η ψηφιακή βοηθός των Windows 10 και Windows 10 Mobile έρχεται και στο Xbox One αν και η έλευση της αναμένονταν αρκετά νωρίτερα. Όπως ισχύει και στις άλλες εκδόσεις των Windows 10, η Cortana είναι επίσημα διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία ενώ το επόμενο διάστημα θα κάνει την εμφάνισή της σε περισσότερες χώρες. Με τις αντίστοιχες φωνητικές εντολές, ο κάτοχος της κονσόλας θα μπορεί να δει ποια παιχνίδια παίζουν οι φίλοι του, με τη Cortana να αναγνωρίζει όχι μόνο τα Gamertags αλλά και τα πραγματικά ονόματα που βρίσκονται από πίσω. Η χρήση της Cortana θα είναι δυνατή ακόμα και αν κάποιος δεν έχει το Kinect, με τη χρήση των ακουστικών/μικροφώνου που περιλαμβάνονται με την κονσόλα.

 

Αναμενόμενα, το Anniversary Update φέρνει την ενοποίηση του Xbox Store με το Windows Store, με φίλτρα να αναλαμβάνουν την εύκολη εύρεση των παιχνιδιών που σας ενδιαφέρουν. Μέσα από το Windows Store θα είναι δυνατό το κατέβασμα Universal εφαρμογών που θα τρέχουν στην τηλεόραση και με τους developers να έχουν την ευκαιρία να δουν την εφαρμογή τους να τρέχει σε μία ακόμη συσκευή, με ελάχιστες αλλαγές.

 

Link.png Site: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/06/06/new-content-cortana-integration-and-more-coming-in-the-xbox-summer-update[/url]/']Windows Blog