Την υποστήριξη Dolby Vision για συμβατές τηλεοράσεις, ετοιμάζεται να προσθέσει σύντομα η Microsoft στο Xbox One S και το Xbox One X. 

Με τη σημαντική αυτή προσθήκη, οι δύο κονσόλες της Microsoft θα αποτελέσουν μαζί με το Apple TV 4K και το Chromecast Ultra τις μοναδικές streaming συσκευές που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρότυπο μαζί με το Dolby Atmos. Για την ώρα, η Microsoft έχει ξεκινήσει δοκιμές με όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Xbox Insiders και με βάση τα πρώτα σχόλια χρηστών, η υποστήριξη του Dolby Vision αφορά μόνο τις video streaming εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στην κονσόλα όπως το Netflix, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν η Microsoft θα επεκτείνει την υποστήριξη και σε ταινίες Blu-ray. 

To Dolby Vision θεωρείται κατά γενική ομολογία μια ανώτερη τεχνολογία από το HDR10 το οποίο υποστηρίζει για την ώρα το Xbox One. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί metadata για τη ρύθμιση της φωτεινότητας και το χρώμα των σκηνών ενώ υποστηρίζει βάθος χρώματος 12bit. Για την ώρα, ο κύριος ανταγωνιστής του Xbox One, το PlayStation 4, δεν υποστηρίζει πλήρως ούτε Dolby Atmos αλλά ούτε και Dolby Vision.

Microsoft
TheVerge

  • Like 1