Η Microsoft ενημέρωσε αθόρυβα το λειτουργικό σύστημα του Xbox Series X για να αφαιρέσει την απαίτηση να γίνεται την πρώτη φορά διαδικτυακός έλεγχος συμβατότητας (online check-in) πριν την αναπαραγωγή δίσκων Xbox One ή συγκεκριμένων cross-generation δίσκων «Smart Delivery».

Η ιστοσελίδα ArsTechnica, λέει ότι όταν είχε αναφέρει για πρώτη φορά το συγκεκριμένο ζήτημα τον περασμένο Μάϊο, είχε επισημάνει πως το Xbox Series X έκρυβε το κατέβασμα διάφορων αρχείων διαμόρφωσης (config files) πίσω από το μήνυμα «Getting your game ready….» κατά τη πρώτη φόρτωση του παιχνιδιού που βρισκόταν σε οπτικό δίσκο. Αν το σύστημα δεν ήταν συνδεδεμένο στο Internet ωστόσο, η Microsoft φρόντιζε να φέρει τους χρήστες του Series X αντιμέτωπους με ένα μήνυμα λάθους «This game isn’t ready yet» αποτρέποντας τους από το να μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι.

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο το κανάλι Hikkomori Media στο YouTube παρατήρησε ότι το online check-in είχε καταργηθεί. Η αναπαραγωγή παιχνιδιών σε δίσκους που προηγουμένως παρουσίαζαν σφάλματα, μπορούσαν πλέον να εγκατασταθούν και να «τρέξουν» κανονικά, ακόμα και αν το σύστημα δεν ήταν συνδεδεμένο στο Internet.

Απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με το παραπάνω βίντεο, η επικεφαλής του τμήματος Xbox Engineering, Eden Marie επιβεβαίωσε ότι η Microsoft διέθεσε αθόρυβα την ενημέρωση (να αναφέρουμε ότι δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στις σημειώσεις έκδοσης για την ενήμερωση) τον περασμένο μήνα, και πιο συγκεκριμένα στα 2208 updates του συστήματος. «Εξετάσαμε δεδομένα από το λανσάρισμα των Series X|S και προσδιορίσαμε ότι ο διαδικτυακός έλεγχος συμβατότητας δεν ήταν απαραίτητος στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων των δίσκων Xbox One. Ορισμένα παιχνίδια ωστόσο ενδέχεται να χρειαστεί να ενημερωθούν από το διαδίκτυο μετά την εγκατάσταση τους για να διασφαλιστεί η καλύτερη εμπειρία» δήλωσε η Eden Marie.

Δυστυχώς, οι προς-τα-πίσω-συμβατοί δίσκοι πριν από την εποχή του Xbox One θα εξακολουθήσουν να απαιτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και download για να μπορούν να αναπαραχθούν σε μεταγενέστερο hardware.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν χρησιμοποιούν δεδομένα από τον ίδιο τον δίσκο για να είναι προς-τα-πίσω συμβατά, αλλά βασίζονται σε ένα εντελώς ξεχωριστό, downloadable αντίγραφο που μπορεί να εκτελεστεί μέσω emulation. Λογικά, η νέα αυτή ενημέρωση διασφαλίζει ότι οι δίσκοι Xbox One (και νεότερες εκδόσεις) θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν σε οποιοδήποτε Xbox Series X, ακόμη και όταν η Microsoft σταματήσει να υποστηρίζει την κονσόλα με τους διακομιστές της.

Όσον αφορά στους τίτλους Xbox One, τα δεδομένα των παιχνιδιών μπορούν πλέον να αντιγραφούν και να αναπαραχθούν από το «δισκάκι» στον σκληρό δίσκο του Xbox Series X χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο Internet. Τώρα, μένει στην Microsoft να αφαιρέσει και το «You must be online when you set up Xbox for the first time»…

  • Like 3