Στα τέλη του περασμένου έτους, η Microsoft «δεσμεύτηκε» να διαθέσει το παιχνίδι Call of Duty (CoD) στις πλατφόρμες της Nintendo για 10 χρόνια στην περίπτωση που οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard.

Και τώρα, μέσω ενός tweet, o πρόεδρος της εταιρείας Brad Smith έκανε γνωστό ότι οι δύο εταιρείες υπέγραψαν την 10ετή δεσμευτική σύμβαση, επιβεβαιώνοντας ότι η Nintendo θα έχει ακριβώς την πρόσβαση στο πασίγνωστο και εξαιρετικά δημοφιλές franchise της Activision Blizzard με το Xbox.

«Η Microsoft και η Nintendo διαπραγματεύτηκαν και υπέγραψαν μία δεσμευτική νομική συμφωνία διάρκειας 10 ετών που θα φέρνει το Call of Duty στους gamers της Nintendo -την ίδια ημέρα με το Xbox, με πλήρη ισοτιμία χαρακτηριστικών και περιεχομένου», διαβάζουμε στην επίσημη δήλωση. «Δεσμευόμαστε να παρέχουμε μακροπρόθεσμη ισότιμη πρόσβαση στο Call of Duty και σε άλλες πλατφόρμες gaming». Η Microsoft είχε κάνει παλαιότερα γνωστό ότι προσέφερε μία παρόμοια συμφωνία και στη Sony για τις κονσόλες PlayStation ενώ δεσμεύτηκε να προσφέρει το παιχνίδι και στο Steam ταυτόχρονα με το Xbox -υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι η συγχώνευση θα είχε εγκριθεί και ολοκληρωθεί.

Όλες οι συμφωνίες αποτελούν μέρος των προσπαθειών της Microsoft να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν την εξαγορά της Activision Blizzard, ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία βρίσκεται επί του παρόντος σε αδιέξοδο, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προχώρησε σε αγωγή ενάντια στη Microsoft για να μπλοκάρει την εξαγορά ενώ η αντίστοιχη αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να απαιτήσει από την Activision Blizzard να εκχωρήσει ή να πουλήσει τμήματα της επιχείρησής της για να επιτρέψει να προχωρήσει η συγχώνευση.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για τη συγκεκριμένη συμφωνία αυτή τη περίοδο, αναμένεται να ευθυγραμμίσει τις αποφάσεις της με το Ηνωμένο Βασίλειο και να δηλώσει ότι η εξαγορά θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στον ανταγωνισμό. Για τον σκοπό αυτό, η Microsoft φέρεται να ζήτησε ακρόαση με τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υπερασπιστεί τη συμφωνία - και αυτή η συνάντηση έχει οριστεί για σήμερα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η εξαγορά συνάντησε από την αρχή μεγάλες αντιστάσεις από τις ρυθμιστικές αρχές λόγω των ανησυχιών της Sony, ότι η Microsoft πρόκειται να κρατήσει το Call of Duty αποκλειστικά στη δική της πλατφόρμα, αποκόπτωντας τη Sony και το PlayStation από την πρόσβαση σε αυτό, όπως και σε άλλα δημοφιλή παιχνίδια. Η Sony αντιτίθεται σθεναρά στη συμφωνία, αφού την αποκάλεσε «game-changer και απειλή για τη βιομηχανία των παιχνιδιών». Η Microsoft είπε ότι τα σχόλια της Sony εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα και υποσχέθηκε να υποστηρίζει το Call of Duty στο PlayStation «για πάντα».

  • Like 5
  • Thanks 3