Καθώς φαίνεται πως το haptic feedback θα προστεθεί σε επερχόμενο μοντέλο, για αρχή πιθανότατα στο Elite Series 3

Ένα νέο ερωτηματολόγιο προωθήθηκε στους κατόχους κονσολών Xbox Series, όπου γίνεται το ερώτημα αν οι χρήστες θα ήθελαν κάποιες τεχνολογίες που βρίσκονται στο DualSense της Sony. Συγκεκριμένα, ζητάει από τους κατόχους να απαντήσουν, αν το χειριστήριο δίνει την αίσθηση νέας γενιάς και μετά αν νιώθουν πως λείπει κάτι.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην παρακάτω ερώτηση:
"Γνωρίζω λειτουργίες που βρίσκονται στα χειριστήρια PlayStation και θα ήθελα να είναι διαθέσιμα και με αυτή τη κονσόλα", που γίνεται ξεκάθαρα αναφορά στις haptic feedback σκανδάλες του DualSense, οι οποίες φέρουν αντίσταση στο πάτημα πλήκτρων του χρήστη με στόχο να προσφέρει μια πιο ρεαλιστική εμπειρία. Σε αντίθεση, το χειριστήριο του Series X δεν έφερε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με αυτό του Xbox One πέρα από κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές και βελτιώσεις.

xbox-question-haptic-feedback.jpg

Το ενδιαφέρον της Microsoft σε τέτοιες ερωτήσεις δείχνει πως υπάρχει ενδιαφέρον για κάποια αναβάθμιση στο μέλλον, ώστε να υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία με αυτή της Sony. Βέβαια δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο ότι θα δούμε τέτοιες αλλαγές, αλλά το ιστορικό του Xbox είναι ένα καλό σημάδι όπου είδαμε να ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που ζήτησε το κοινό της - για παράδειγμα η προσθήκη 3.5mm jack στα χειριστήρια του Xbox One και τα textured grips.

Η πιο έντονη συζήτηση γίνεται γύρω από το υποτιθέμενο Xbox Elite Series 3 controller, όπου η Microsoft πάντα έφερνε νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά, τα οποία σταδιακά βλέπαμε να μεταφέρονται στα απλά μοντέλα.

  • Like 5
  • Thanks 1