Με στέλεχος της Epic Games να εξηγεί για ποιόν λόγο προχώρησαν σε μια τέτοια απόφαση

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Epic, η Epic Games είναι αυτή που αποτρέπει τη διάθεση του Fortnite μέσω της xCloud υπηρεσίας της Microsoft. Ο λόγος είναι ότι θεωρεί την υπηρεσία της Microsoft ανταγωνιστική προς τις δικές της υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μην «ανεβάζει» το δημοφιλές παιχνίδι στο Xbox Cloud.

Η απάντηση στην ερώτηση έρχεται από τον Joe Kreiner, αντιπρόεδρο ανάπτυξης επιχείρησης που επιβεβαίωσε πως αυτό γίνεται σκόπιμα. "Θεωρούμε πως οι κινήσεις της Microsoft με την xCloud υπηρεσία της είναι ανταγωνιστικές έναντι των δικών μας προτάσεων" δήλωσε ο Joe Kreiner σε πρόσφατη κατάθεσή του. Τα έγγραφα του δικαστηρίου αφήνουν να εννοηθεί πως δόθηκε περαιτέρω εξήγηση, αλλά πλέον η απάντηση έχει περιοριστεί.

Το Fortnite όπως όλοι γνωρίζουν είναι ένας Free-to-Play τίτλος στο Xbox, με τη μοναδική διάθεση σε iPhone για την ώρα να γίνεται μέσω της GeForce Now υπηρεσίας της Nvidia. Η Epic Games προχώρησε σε συνεργασία με την Nvidia, προσφέροντας αρκετούς τίτλους στην Nvidia για να τους προσθέσει στην cloud gaming υπηρεσία της, με τα έσοδα από αγορές να μεταφέρονται στην Epic.

Το παραπάνω φαίνεται να είναι ο κύριος λόγος που η Epic προτίμησε την Nvidia για μια cloud έκδοση του Fortnite, καθώς η Microsoft δεν επιτρέπει ανταγωνιστικά ψηφιακά καταστήματα στο Xbox ούτε στο xCloud υπό καμία μορφή και όλες οι συναλλαγές γίνονται μέσω της Microsoft. Ο Kreiner παραδέχεται πως η Epic Games δεν έκανε καν την προσπάθεια να συζητήσει με την Microsoft για την απαίτηση χρήσης του Xbox store για τις in-game συναλλαγές.

Στο σύνολό της, η δικαστική διαμάχη της Epic με την Apple επικεντρώνεται στον τρόπο λειτουργίας του App Store, με την Epic να πιστεύει πως η Apple πρέπει να επιτρέπει ανταγωνιστικά App store σε iOS συσκευές ή ανταγωνιστικούς τρόπους πληρωμής. Έτσι προσπαθεί να αλλάξει τους κανονισμούς του App Store, να μειώσει το 30% που κρατάει η Apple για συνδρομές και in-app αγορές και να επαναφέρει το Fortnite στο App Store.

  • Like 2