Η Microsoft επιβεβαίωσε την έλλειψη σε χειριστήρια για το Xbox στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ούτε το δικό της κατάστημα, αλλά ούτε και άλλοι μεγάλοι retailers έχουν ξεπουλήσει τα όποια αποθέματα τους.

Όπως ανέφερε πρώτη η ιστοσελίδα VCG το επίσημο κατάστημα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει διαθέσιμα χειριστήρια για το Xbox οποιουδήποτε χρώματος ενώ το ίδιο συμβαίνει και με διάφορα καταστήματα, όπως είναι τα GAME, Smyths, Argos, Curry’s κ.ά.

«Γνωρίζουμε ότι επί του παρόντος ενδέχεται να είναι δύσκολο να βρείτε ασύρματα χειριστήρια Xbox λόγω διαταραχών στον εφοδιασμό» δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. «Εργαζόμαστε με τα εργοστάσια και τους συνεργάτες μας στην λιανική για να βελτιώσουμε την κατάσταση το ταχύτερο δυνατόν. Επικοινωνήστε με τον τοπικό πωλητή λιανικής για τη διαθεσιμότητα».

Το Xbox Design Lab εξακολουθεί να δέχεται παραγγελίες για custom χειριστήρια, συμπεριλαμβανομένου και του χειριστηρίου Pride που μόλις κυκλοφόρησε. Στο τμήμα FAQ αναφέρεται: «Σκοπεύουμε να έχουμε το χειριστήριο στα χέρια σας εντός 28 ημερών από την υποβολή της παραγγελίας σας». Για την ώρα, δεν είναι σαφές αν το παραπάνω εξακολουθεί να ισχύει ή δεν έχει ακόμη ενημερωθεί.

Οι ελλείψεις στο στοκ ήταν σημαντικό πρόβλημα για τη νέα γενιά κονσολών, καθώς επηρεάζει τόσο το Xbox όσο και τη Sony και τη Nintendo, κυρίως λόγω της παγκόσμιας έλλειψης σε chips. Εντωμεταξύ, η Sony ενδέχεται σύντομα να αποκαλύψει ένα νέο χειριστήριο «Pro» για το PlayStation 5.

  • Like 1