Η Microsoft μας έδωσε μια πρώτη γεύση των όσων μας περιμένουν με την έλευση του Xbox Series X κατά τη διάρκεια του event της.

Η Microsoft τήρησε την υπόσχεσή της και μας παρουσίασε κατά τη διάρκεια του προαναγγελθέντος Xbox Games Showcase ορισμένους από τους τίτλους που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε αποκλειστικά -στις κονσόλες τουλάχιστον- στο Xbox Series X. Την παράσταση έκλεψαν φυσικά το Halo Infinite (gameplay του οποίου, στα 60 fps, παρακολουθήσαμε) και το επόμενο Forza Motorsport (4K στα 60 fps αλλά δε θα συνοδέψει την κονσόλα στην κυκλοφορία της ενώ δε θα διατεθεί για Xbox One).

Το επόμενο μεγάλο “μπαμ” έγινε στο φινάλε με τη Microsoft να αποκαλύπτει με κάθε επισημότητα το νέο Fable. Το reboot της σειράς θα λάβει χώρα σε PC και Xbox Series X, αν και για την ώρα θα πρέπει να αρκεστούμε στο… λογότυπο του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα τα όσα μας περίμεναν το απόγευμα της Πέμπτης ήταν κάμποσα και ενδιαφέροντα -όχι στη σφαίρα του ΑΑΑ αλλά γουστόζικα. Ξεχώρισαν το State of Decay 3 που αναπτύσσεται από την Undead Labs, το Avowed της Obsidian και το Everwild της Rare. Ακόμα, αποκαλύφθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας (27 Αυγούστου) για το πρώτο επεισόδιο του Tell Me Why της Dontnod -που θυμίζει επικίνδυνα Life is Strange ενώ είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε και το Grounded.

Πέραν των στούντιο της Microsoft, είχαμε παρουσία και αρκετών third-party εταιρειών. Στα όσα μας έδειξαν ήταν το πρώτο τρέιλερ του S.T.A.L.K.E.R. 2, ένα teaser για το Warhammer 40.000: Darktide, βίντεο των Psychonauts 2, The Medium, The Gunk και As Dusk Falls, multiplayer για το Tetris Effect και νέο expansion για το Destiny 2 (Beyond Light).

Από τις ανακοινώσεις που προηγήθηκαν του Xbox Games Showcase, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο Dragon Quest IX S: Echoes of an Elusive Age που σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση της σειράς στην πλατφόρμα του Xbox.

H Microsoft έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο Game Pass, τονίζοντας ότι όλες οι first-party κυκλοφορίες της θα είναι διαθέσιμες στους συνδρομητές του. Γενικότερα η εταιρεία έδωσε βάρος στη συνδρομή της (αρκεί κάποιος να μέτρησε πόσες φορές αναφέρθηκε σε αυτή κατά τη διάρκεια του event), δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα του μοντέλου που θα ακολουθήσει στη νέα γενιά. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την πρόσφατη προσθήκη του xCloud, τότε εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι Xbox Series X και Game Pass Ultimate σχεδόν θα πηγαίνουν… πακέτο.

  • Like 5