Πρόκειται για έναν τρόπο ώστε οι προηγούμενης γενιάς κονσόλες να υποστηρίξουν παιχνίδια επόμενης γενιάς.

Η Microsoft θα επιτρέψει στους κατόχους Xbox One να παίξουν παιχνίδια Xbox επόμενης γενιάς μέσω της υπηρεσίας xCloud. Η είδηση έρχεται μέσα από μία δημοσίευση που αφορούσε την Bethesda και στην οποία η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει το Xbox Cloud Gaming στις κονσόλες Xbox One. Αυτό σημαίνει μια κονσόλα του 2013 θα μπορεί να παίξει αποκλειστικά παιχνίδια Xbox Series X, με άλλα λόγια θα επεκταθεί και ο κύκλος ζωής της.

Ο αρχισυντάκτης του Xbox Wire της Microsoft, Will Tuttle, δήλωσε:

Για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που παίζουν σήμερα στις κονσόλες Xbox One, ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα σχετικά με το πώς θα φέρουμε πολλά από αυτά τα παιχνίδια επόμενης γενιάς, όπως το Microsoft Flight Simulator, στην κονσόλα σας μέσω του Xbox Cloud gaming, ακριβώς όπως το κάνουμε σε smartphones, tablets αλλά και μέσω browser στους υπολογιστές.

Μέχρι τώρα, η Microsoft είχε περιγράψει το xCloud στις κονσόλες ως έναν τρόπο για τους gamers να «δοκιμάσουν» κάποια παιχνίδια πριν από τη λήψη τους (download), αλλά είναι σαφές ότι η εταιρεία βλέπει την υπηρεσία ως «πολλά περισσότερα». Η Microsoft ανακοίνωσε αρχικά το Microsoft Flight Simulator ως τίτλο Xbox One, προτού αθόρυβα αφαιρέσει αυτές τις αναφορές της τον περασμένο Δεκέμβριο. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το Flight Simulator θα κυκλοφορήσει στις κονσόλες Xbox Series X/S στις 27 Ιουλίου.

Δεν είναι σαφές πότε θα είναι διαθέσιμη η game streaming υπηρεσία xCloud στις κονσόλες Xbox One. Είναι απίθανο να είναι έτοιμη εγκαίρως για την κυκλοφορία του Microsoft Flight Simulator τον Ιούλιο και ο επικεφαλής του cloud gaming τμήματος της Microsoft Kareem Choudhry δήλωσε ότι το xCloud θα ενσωματωθεί στις κονσόλες «αργότερα φέτος».

Η υποστήριξη του xCloud θα φέρει μια ευπρόσδεκτη ώθηση στις κονσόλες Xbox One. Θα δώσει σε παλαιότερο υλικό έναν τρόπο για να αναπαράγει επερχόμενους τίτλους όπως το Starfield, το οποίο, όπως και το Flight Simulator, θα κυκλοφορήσει επίσης αποκλειστικά στις νέες κονσόλες Xbox Series X/S.

  • Like 6