Η Microsoft ξεκίνησε να προσκαλεί παίκτες να δοκιμάσουν την υπηρεσία gaming streaming της που είναι γνωστή ως Project xCloud.

Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία είχε κάνει γνωστό ότι θα έδινε σε gamers πρόσβαση στην πλατφόρμα σε μορφή «public preview» τον Οκτώβριο, και πως οι παίκτες θα μπορούσαν να «στριμάρουν» παιχνίδια στις συσκευές Android τους. Μόλις πρόσφατα, η Microsoft ξεκίνησε να στέλνει προσκλήσεις σε εκείνους που ανυπομονούν να δοκιμάσουν το Project xCloud και τα Halo 5: Guardians, Gears 5, Killer Instinct και Sea of Thieves είναι διαθέσιμα για παιχνίδι.

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε την «public preview», είχε κάνει γνωστό ότι οι πρώτοι που θα μπορούσαν να την δοκιμάσουν θα ήταν παίκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότιο Κορέα. Σταδιακά, η εταιρεία «θα ανοίξει την πρόσβαση» και σε άλλους gamers που προχώρησαν σε εγγραφή για την δοκιμή, οπότε λέει ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε σε περίπτωση που δεν λάβετε άμεσα την πρόσκληση.

Να επισημάνουμε, ότι η «public preview» δεν επιτρέπει στους παίκτες να προχωρήσουν στο streaming παιχνιδιών απευθείας από το Xbox τους στο κινητό Android τους, αφού η δοκιμή αφορά στο cloud-based gaming για την ώρα.

Engadget