Η Microsoft κάνει δωρεάν για όλους και τη λειτουργία party chat.

Η Microsoft αφαίρεσε την απαίτηση για συνδρομή Xbox Live Gold από τα free-to-play παιχνίδια. Η αμερικανική εταιρεία δοκίμαζε αυτή την αλλαγή τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα πλέον κάθε κάτοχος Xbox One και Xbox Series S/X θα μπορεί να παίξει τα δωρεάν multiplayer παιχνίδια χωρίς συνδρομή Gold. Η Microsoft ξεκλείδωσε επίσης τις λειτουργίες Xbox Party Chat και Looking For Groups.

Οι αλλαγές στο Xbox Live Gold σημαίνουν πως δημοφιλή παιχνίδια όπως το Destiny 2, Call of Duty: Warzone, Fortnite, Apex Legends και πολλά άλλα δεν θα χρειάζονται πλέον συνδρομή. Πάνω από 50 παιχνίδια θα είναι τώρα εντελώς δωρεάν. Οι αλλαγές σίγουρα κάνουν το Xbox Series S των €309 μία πιο ελκυστική κονσόλα για multiplayer παιχνίδια.

Η κατάργηση αυτής της απαίτησης για συνδρομή Xbox Live Gold πραγματοποιήθηκε έπειτα την απόφαση της Microsoft να αντιστρέψει την αύξηση των τιμών στις συνδρομές της νωρίτερα φέτος. Η εταιρεία είχε προσπαθήσει να διπλασιάσει το κόστος της ετήσιας συνδρομής Gold, μια κίνηση που δεν είδαν με καλό μάτι οι χρήστες του Xbox. Η Microsoft υποχώρησε γρήγορα ενώ αφαίρεσε τελικά και τον περιορισμό που ίσχυε για τα δωρεάν παιχνίδια.

Τώρα που η Microsoft έκανε δωρεάν και τις λειτουργίες Party Chat και LFG, η συνδρομή Xbox Live Gold ίσως βρίσκεται σε «περίεργη» θέση. Η Gold συνδρομή παρέχει επίσης δωρεάν παιχνίδια σε μηνιαία βάση αλλά και αποκλειστικές εκπτώσεις για το Microsoft Store, αλλά οι περισσότερες από τις βασικές του δυνατότητες είναι τώρα δωρεάν για όλους τους κατόχους Xbox. Ωστόσο, οι κάτοχοι Xbox 360, εξακολουθούν να χρειάζονται συνδρομή Gold.

Η Microsoft θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τo «Xbox Live» για να αναφέρεται στις δικτυακές της υπηρεσίες και λογισμικό, αντιθέτως πλέον αυτά θα βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Xbox Network. Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να δώσει κίνητρο στους χρήστες Xbox Live Gold να μεταβούν στο Xbox Game Pass, μία εξίσου συνδρομητική υπηρεσία η οποία παρέχει περισσότερα από 100 παιχνίδια. Μία υπηρεσία που αποτελεί ουσιαστικά και το επίκεντρο της Microsoft για τα μελλοντικά της σχέδια.

  • Like 6
  • Thanks 1