Οι κονσόλες Xbox Series S/X θα λάβουν περισσότερες λειτουργίες HDMI-CEC.

Η Microsoft έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις δυνατότητες των τηλεχειριστηρίων τηλεόρασης ώστε να είναι εφικτή η περιήγηση στον πίνακα ελέγχου του Xbox. Μία νέα έκδοση του dashboard του Xbox για κονσόλες Xbox Series S/X δοκιμάζεται με επιλεγμένους Xbox Insiders χρήστες και επιτρέπει νέες λειτουργίες HDMI-CEC που επιτρέπουν στα συνηθισμένα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης να μπορούν να περιηγηθούν στον πίνακα ελέγχου του Xbox και να ελέγχουν εφαρμογές streaming όπως το Netflix.

E-zA8WeWYAY9yTj.jpg.ab7f541eaed32549d5607abb7dda12c2.jpg

Ενώ οι κονσόλες Xbox Series S/X διέθεταν κάποιες δυνατότητες HDMI-CEC για τον έλεγχο της έντασης της τηλεόρασης ή την ενεργοποίηση των τηλεόρασεων κατά την εκκίνηση του Xbox, με αυτές τις νέες προσθήκες οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να έχουν χειριστήριο Xbox εάν θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν περιεχόμενο στο Netflix, Twitch, YouTube κι πολλές άλλες streaming υπηρεσίες.

Οι νέες δυνατότητες HDMI-CEC περιλαμβάνουν επίσης μια επιλογή που επιτρέπει στην τηλεόραση να αλλάζει την πηγή εισόδου (input) στο Xbox απλά πατώντας το κουμπί Xbox σε ένα χειριστήριο. Αν και οι χρήστες μπορεί ήδη να έχουν τηλεχειριστήριο τηλεόρασης που μπορεί να ελέγχει το Xbox χρησιμοποιώντας υπέρυθρες εντολές, η προσθήκη ελέγχου HDMI-CEC θα κάνει την εναλλαγή εισόδου πιο αξιόπιστη.

Οι νέες επιλογές θα βρίσκονται στις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου που αφορά το HDMI-CEC και είναι προς το παρόν διαθέσιμες μόνο για κάποιους Insider χρήστες. Αναμένεται αυτές οι νέες δυνατότητες να κυκλοφορήσουν σε όλες τις κονσόλες Xbox Series S/X τους επόμενους μήνες.

Η Microsoft δοκιμάζει επίσης μια νέα έκδοση του browser Edge, μια νυχτερινή λειτουργία Xbox, έναν πίνακα ελέγχου υψηλότερης ανάλυσης αλλά και ένα βελτιωμένο firmware για περισσότερες δυνατότητες σε παλαιότερα χειριστήρια Xbox One.

  • Like 5