Η Microsoft συνεχίζει να μας παρέχει πληροφορίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς Xbox Series X, αυτή τη φορά μέσω του Twitter. Ο Phil Spencer, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, μας έδειξε για πρώτη φορά τον επεξεργαστή της κονσόλας. 

Αν και δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα από μία φωτογραφία, πρόκειται για την πρώτη εικόνα που έχουμε από το εσωτερικό της κονσόλας. Στο κάτω αριστερό μέρος του επεξεργαστή παρατηρούμε το λογότυπο 8K αναφορικά με τη μέγιστη ανάλυση που θα τρέχουν τα παιχνίδια, στο πάνω μέρος το λογότυπο του XBOX ενώ υπάρχει και ένα QR Code, το οποίο όμως δεν αναγνωρίζεται ούτε σαρώνεται.

Το chip δείχνει να έχει το χρώμα του χαλκού, αν και πιθανότατα αυτό συμβαίνει λόγω του φωτισμού του δωματίου στο οποίο φωτογραφήθηκε. Ο Spencer μάλιστα δήλωσε πως θα το κρατήσει επάνω του έως ότου παρουσιαστεί και επίσημα.

chrome_2020-01-06_14-28-49.png.b9daaa79e941789afc9273dfe210a410.png

Σε σύγκριση με το chip του Xbox One X, το νέο chip είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Με μεγαλύτερο μέγεθος και αρχιτεκτονική 7nm σε σύγκριση με τα 16nm του Jaguar στο Xbox One, το Xbox Series X θα έχει αρκετά περισσότερη ιπποδύναμη. Επιφυλασσόμαστε βέβαια για το αν η σύγκριση μεταξύ των επεξεργαστών, δημιουργία του Ken Heslip, ανταποκρίνεται στο 100% της πραγματικότητας.

Ωστόσο σε περίπτωση που αυτό είναι τελικά μεγαλύτερο, θα μιλάμε για και υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας. Κάτι που ενισχύει τις υποθέσεις για κατασκευή της σειράς X με γνώμονα το βέλτιστο airflow με αποτέλεσμα την αποδοτικότερη απώθηση του θερμού αέρα από το εσωτερικό της κονσόλας.

Με τη Microsoft να προετοιμάζεται για την πολύ σημαντική κυκλοφορία της κονσόλας Series X η οποία θα είναι και η ισχυρότερη της αμερικανικής εταιρίας, είναι σχεδόν δεδομένο πως τους επόμενους μήνες θα δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά τα οποία θα ξεχωρίσουν το Xbox από τον ανταγωνισμό.

Thurrot