Οι τελευταίας γενιάς κονσόλες της Microsoft αποκτούν μια νέα λειτουργία που θα βελτιώσει την υποστήριξη των παλαιότερων παιχνιδιών.

Η Microsoft λανσάρει τη λειτουργία FPS Boost για τα Xbox Series X και Series S, η οποία είναι σχεδιασμένη να βελτιώσει την απόδοση στα υπάρχοντα παιχνίδια. Καθώς η Microsoft είχε προηγουμένως επικεντρωθεί στη βελτίωση των fps μέσω της λειτουργίας backwards compatibility, η λειτουργία FPS Boost έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη βελτίωση της απόδοσης παλαιότερων παιχνιδιών χωρίς να απαιτείται από τους προγραμματιστές να κάνουν κάποια σχετική ενημέρωση στα παιχνίδια τους.

Σε ορισμένα παιχνίδια μάλιστα θα διπλασιαστούν τα fps με τη Microsoft να αναφέρει πως έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου η λειτουργία FPS Boost τετραπλασίασε την απόδοση των παιχνιδιών. Τα πρώτα παιχνίδια που υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία είναι τα Far Cry 4, New Super Lucky Tale, Sniper Elite 4, UFC 4 και Watch Dogs 2. Οι βελτιώσεις ποικίλουν ανάλογα το παιχνίδι, με το New Super Lucky Tale να τρέχει σε έως 120fps ενώ το UFC 4, συγκεκριμένα στο Xbox Series S, να έχει 60fps.

Στα παιχνίδια που θα υποστηρίζεται η νέα λειτουργία FPS Boost θα εμφανίζεται μία σχετική ένδειξη όταν ο χρήστης πατήσει το πλήκτρο Xbox στο χειριστήριο, όπως ακριβώς εμφανίζεται και στις λειτουργίες Quick Resume και HDR.

Ο Paul Eng, ανώτερος διευθυντής του Xbox, εξηγεί:

Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ανακοινώσουμε και θα κυκλοφορήσουμε περισσότερους τίτλους που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία FPS Boost σύντομα, καθώς θα κυκλοφορήσουμε νέα εικονίδια μενού και ρυθμίσεις συστήματος σε μια επερχόμενη ενημέρωση της κονσόλας.

Η νέα ενημέρωση του dashboard της κονσόλας θα έρθει την άνοιξη και θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των επιλογών συμβατότητας στα παιχνίδια. Ο χρήστης θα μπορεί να απενεργοποιήσει το Auto HDR ή να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τη νέα λειτουργία FPS Boost για να δει ακριβώς τις διαφορές στην απόδοση των παιχνιδιών.

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει τη λειτουργία FPS Boost σύντομα μαζί με την ενημέρωση στο dashboard. Ενώ η αρχική λίστα παιχνιδιών είναι αρκετά περιορισμένη, η Microsoft αναφέρει ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει περισσότερα παιχνίδια που θα υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία τους επόμενους μήνες.

  • Like 7
  • Thanks 2