Μετά την ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft, Satya Nadella ότι πρόκειται να απολυθούν 10.000 υπάλληλοι, η 343 Industries εξέδωσε μία ανακοίνωση για το μέλλον του εξαιρετικά δημοφιλούς franchise, Halo.

Οι απολύσεις στη Microsoft έρχονται σε μια στιγμή που και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google και η Meta, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περικοπές και στην μείωση του εργατικού τους δυναμικού. Ο Satya Nadella ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Microsoft θα προχωρήσει σε απολύσεις στο πλαίσιο μίας προσπάθειας «να ευθυγραμμίσει τη δομή των εξόδων και των δαπανών με τα έσοδά της και όπου παρατηρεί να υπάρχει ζήτηση από τους πελάτες της».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft είπε ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας αποτελεί λιγότερο από το 5% του συνολικού αριθμού εργαζομένων της σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλα αυτά, οι απολύσεις έκαναν αρκετούς -κυρίως δημοσιογράφους και αναλυτές- να αναρωτιούνται κατά πόσο θα μπορούσαν να επηρεάσουν θυγατρικές, όπως εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών και τα προϊόντα τους, όπως είναι η 343 Industries και το franchise Halo για παράδειγμα.

Ακόμη και πριν από τις απολύσεις, η εταιρεία ανάπτυξης της σειράς Halo, είδε ορισμένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της να αποχωρούν. Η πιο σημαντική ενδεχομένως από αυτές τις αποχωρήσεις ήταν εκείνη της Bonnie Ross τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία είχε το στούντιο υπό την επίβλεψη της. Ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier ανέφερε πρόσφατα ότι ο σκηνοθέτης και συγγραφέας του Halo, Joseph Staten, άφησε την 343 Industries για μία θέση στην Xbox Game Studios Publishing (εσωτερική μεταγραφή αποκαλούμε κάτι τέτοιο, αλλά και πάλι δεν είναι παρά μία σημαντική αποχώρηση για την 343 Industries). Μία ακόμα φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα εξαιτίας κάποιων σχολίων του Bathrobe Spartan είναι ότι η 343 Industries έχει χάσει το ένα τρίτο του εργατικού της δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων και εργολάβων με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αναλάβει περισσότερο «συντονιστικό ρόλο» παρά βασικό στην ανάπτυξη μελλοντικών τίτλων Halo. Σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στις φήμες σχετικά με το μέλλον του στούντιο, η 343 Industries εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του επίσημου λογαριασμού του Halo στο Twitter ξεκινώντας με την εμφατική δήλωση: «To Halo και ο Master Chief είναι εδώ για να μείνουν». Η εταιρεία επίσης ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Halo σήμερα και στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των επικών ιστοριών, του multiplayer και όλων όσων κάνουν το Halo εξαιρετικό.

 

  • Like 3