Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, με τη Microsoft να ανακοινώνει ότι σταματά την παραγωγή του Xbox One X και Xbox One S Digital Editition.

Ο λόγος όπως αναφέρει η εταιρεία είναι η έμφαση που δίνει η εταιρεία στην επόμενη μεγάλη της παιχνιδοκονσόλα, το Xbox Series X το οποίο θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο. Το Xbox One X είναι μέχρι σήμερα η πιο «δυνατή» κονσόλα της αγοράς, με δυνατότητα για 4K gaming σε πολλές περιπτώσεις, κάτι που θα αποτελεί κανόνα στο επόμενο Xbox, με τη Microsoft να θέλει να εστιάσει στη μελλοντική της κονσόλα για την καλύτερη εμπειρία gaming. Η Digital Edition του Xbox One S αποτέλεσε στην ουσία ένα «πείραμα» για την εταιρεία, αφαιρώντας εντελώς τον οπτικό οδηγό, με τον χρήστη να μπορεί να αγοράσει και να κατεβάσει τα παιχνίδια που επιθυμεί αποκλειστικά online. Παρόμοια τακτική θα ακουλουθήσει και η Sony με μια δεύτερη έκδοση του PlayStation 5, χωρίς να έχει αποκαλύψει ακόμα τα σχέδιά της.

Το ίδιο ισχύει όμως και για τη Microsoft αφού θεωρείται σίγουρο ότι τον Αύγουστο θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση του Xbox Series X που θα διακρίνεται για την οικονομικότερη του τιμή, αν και θα έρχεται με όχι τόσο δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το μεγαλύτερό του αδερφάκι. Στην επίσημη ανακοίνωση, η Microsoft αναφέρεται και στο Project xCloud, την αβάπτιστη για την ώρα gaming υπηρεσία της η οποία θα ενσωματωθεί στο Game Pass Ultimate, και μέσω της οποίας ο gamer θα έχει στη διάθεσή του περισσότερα από 100 παιχνίδια τα οποία θα μπορεί να παίξει ακόμα και στο κινητό του χωρίς την ανάγκη παρουσίας κάποιας κονσόλας.

Όπως πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις και οι δύο κονσόλες παραμένουν στα καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους ενώ η εταιρεία συνεχίζει κανονικά την παραγωγή του Xbox One S το οποίο και διατίθεται παγκοσμίως. 

  • Like 2