Η νέα κονσόλα της Microsoft, Project Scorpio θα υποστηρίζει πραγματικό 4K gaming (native) ωστόσο τελευταία, υπάρχουν αναφορές ότι θα μπορεί να εγγράψει περιεχόμενο σε ανάλυση 2160p στα 60fps καθώς και να “στριμάρει” περιεχόμενο 4K.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το Windows Central. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της γνωστής ιστοσελίδας, το Project Scorpio της Microsoft θα είναι ικανό για streaming και recording υλικού gameplay σε 4K ανάλυση και στα 60fps χρησιμοποιώντας τους codecs HEVC και VP9 για το decoding των 4K video streams καθώς και HEVC encoding για capturing στα 2160p με 60fps όσον αφορά στο Game DVR.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Jez Corden του Windows Central αναφέρει ότι οι PC streamers δεν είναι οι μόνοι που θα επωφεληθούν από το 4K streaming που δοκιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό στην υπηρεσία streaming της Microsoft, Beam. “Το Game DVR στο Project Scorpio θα δίνει τη δυνατότητα στον gamer να εγγράφει clips και να τα “στριμάρει” σε ανάλυση 4K με 60fps σύμφωνα με τις πηγές μας, το οποίο είναι ένα τεράστιο άλμα από τα 720p στα 30fps που έχεις στο σημερινό Xbox One” γράφει ο Jez Corden.

 

Αν και το 4K HDR gaming είναι η μεγάλη εξέλιξη στις παιχνιδοκονσόλες, είναι ξεκάθαρο πως το Project Scorpio δεν απευθύνεται μόνο στους ενθουσιώδεις gamers αλλά και στους δημιουργούς περιεχομένου. Η κονσόλα, που θα διαθέτει επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες, GPU απόδοσης 6TFLOPs και memory bandwidth στα 320GB/s υπολογίζεται ότι όταν κυκλοφορήσει δεν θα κοστίζει περισσότερα από $599.

 

 

Link.png Site: TweakTown