Παρά τις δυσκολίες εύρεσης εξαρτημάτων, το Xbox έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων σε κονσόλες

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες φέρνει στο προσκήνιο ο Matt Piscatella του NPD, καθώς σύμφωνα με tweet του, τον Ιούνιο του 2021 τα έξοδα καταναλωτών σε κονσόλες, περιεχόμενο και αξεσουάρ αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με το περασμένο έτος, φτάνοντας τα $4,9 δισεκατομμύρια. Συνολικά στο πρώτο μισό του 2021 οι καταναλωτές ξόδεψαν $28,9 δις, 15% αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

Σίγουρα εντυπωσιακά νούμερα, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι οι πωλήσεις hardware του Xbox, η οποία σημείωσε αύξηση 112% σε σχέση με το περασμένο έτος, που αντιστοιχεί σε $401 εκατομμύρια και αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία. Μάλιστα ξεπέρασε το περασμένο ρεκόρ που τέθηκε τον Ιούνιο του 2011.

Τα νούμερα αυτά το τοποθετούν κάτω από το Nintendo Switch, που σημείωσε πωλήσεις $4,3 δις σε hardware (3% αύξηση σε σχέση με το περασμένο έτος), αλλά βρίσκεται μπροστά από το PlayStation, που σημείωσε $207 εκατομμύρια τον Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 1% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Βέβαια οι κονσόλες (hardware) είναι μόλις ένα μέρος της βιομηχανίας, με το υλικό (παιχνίδια και DLCs, συνδρομές κλπ) να αντιστοιχεί για $25,4 δις για το πρώτο μισό του 2021, με τα υπολειπόμενα $2,3 και $1,2 δις να αντιστοιχούν σε hardware και περιφερειακά αντίστοιχα.

Εντυπωσιακά νούμερα το λιγότερο, τα οποία θα ήταν εύκολα ακόμα πιο εντυπωσιακά αν δεν υπήρχαν προβλήματα με τη διάθεση κονσολών και εξαρτημάτων.

  • Like 2