4,3 εκατομμύρια κονσόλες xBox360 διέθεσε στην αγορά τους τελευταίους 3 μήνες η Microsoft το 2007 με τη βοήθεια παιχνιδιών όπως το «Halo 3» και το «Mass Effect».

 

Ο κολοσσός της τεχνολογίας δήλωσε επίσης «απογοητευμένος» από τα προβλήματα που προέκυψαν στην online υπηρεσία παιχνιδιού και προσφέρει ένα δωρεάν παιχνίδι για download σε πάνω από 8 εκατομμύρια χρήστες στο δίκτυο.

 

Εντυπωσιακές πωλήσεις

 

17,7 εκατομμύρια κονσόλες xBox 360 έχουν διατεθεί παγκοσμίως από το λανσάρισμά τους στα τέλη του 2005 σύμφωνα με τη Microsoft.

 

Οι πωλήσεις του xBox ήταν εντυπωσιακές το τελευταίο τρίμηνο καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν διατεθεί 13.4 εκατομμύρια συσκευές.

 

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός με το δημοφιλές Nintendo Wii και το Playstation 3 να αγωνίζονται για την κορυφή της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Προβλήματα με το xBox Live

 

Η Microsoft βασίζεται στην υπηρεσία xBox Live που δίνει τη δυνατότητα για online παιχνίδι για να πάρει το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών. Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εκατοντάδες παιχνίδια αλλά και τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

 

Ωστόσο πρόσφατα, web site και forum γέμισαν με παράπονα τις τελευταίες ημέρες από χρήστες που αδυνατούσαν να συνδεθούν στην διαδικτυακή υπηρεσία.

 

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Marc Whitten, δήλωσε ότι τα προβλήματα προέκυψαν από την μαζική εγγραφή των χρηστών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου όταν οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα.

 

Για να ευχαριστήσει τους χρήστες της υπηρεσίας η Microsoft θα προσφέρει δωρεάν ένα παιχνίδι αλλά δεν έδωσε ακόμα περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Πριν την Χριστουγεννιάτικη περίοδο το xBox Live είχε πάνω από 8 εκατομμύρια χρήστες, πολλοί από τους οποίους πληρώνουν 50 δολάρια το χρόνο για πρόσβαση στην υπηρεσία που τους επιτρέπει να παίζουν μεταξύ τους μέσω διαδικτύου.

 

Επιτυχημένα παιχνίδια

 

Παιχνίδια όπως το Halo 3 βοήθησαν τις πωλήσεις. Το Halo 3 πούλησε 8.1 εκατομμύρια κόπιες το τελευταίο τρίμηνο - από την ημέρα της κυκλοφορίας του.

 

Επιπλέον το Mass Effect κατάφερε να πουλήσει 1.6 εκατομμύρια αντίτυπα από το λανσάρισμά του στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Source.png Πηγή: e-go.gr