Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η Microsoft έχει ήδη προβεί σε παραγγελίες blu-ray για το Xbox 360, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει με το ενσωματωμένο disk drive από τον Σεπτέμβριο.

 

Η είδηση αυτή προέρχεται από την Ταιβανέζικη εφημεριδα Economic Daily News και αναφέρει ότι η Microsoft έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την εταιρεία Pentagon Technology που θα προμηθεύσει το Xbox 360 με blu-ray player.

 

Αν η Microsoft παρουσιάσει μία blu-ray εκδοχή της κονσόλας της, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εκπλήξεις μίας και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του αντίπαλου format HD-DVD. Μάλιστα, είχε συνεργαστεί και με την Toshiba για την εξέλιξη και επικράτηση του format, κάτι που τελικά δεν κατάφερε.

 

Μέχρι τώρα η Microsoft έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την αναγκαστική υποχώρηση και την τελική ενσωμάτωση του blu-ray στο Xbox. Φαίνεται όμως οτι οι εξελίξεις και το εμπορικό κίνητρο θα κάνουν την εταιρεία απο το Redmond να υποχωρήσει απο τις αρχικές τις θέσεις και να υοθετήσει το format που κέρδισε την μάχη της επικράτησης.

 

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις σχετικά με τιμή διάθεσης ή ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr