Η καθιερωμένη φθινοπωρινή αναβάθμιση στο μενού (dashboard) του Xbox 360 έρχεται και φέτος στην δημοφιλή κονσόλα της Microsoft και πιο συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου.

Η φετινή αναβάθμιση θεωρείται από τις πιο σημαντικές αφού φέρνει το νέο περιβάλλον Metro στο Xbox 360, μετά από τα Windows Phone, τα Windows 8 και το Xbox.com, στην προσπάθεια της Microsoft για ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα με το συγκεκριμένο γραφικό περιβάλλον να κυριαρχεί παντού.

 

Στο νέο Dashboard είναι πιο γρήγορη η πρόσβαση στις κυριότερες ενότητες του Xbox 360 και Xbox Live ενώ φέρνει και νέα χαρακτηριστικά όπως το Beacon. Με το Beacon μπορείτε να «ανακοινώνετε» δημόσια στους φίλους σας ότι είστε διαθέσιμος για να παίξετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης μόνο για τους συνδρομητές του Xbox Live Gold θα υπάρχει δυνατότητα για αποθήκευση της πορείας (saves) του χρήστη σε ένα παιχνίδι στο cloud και δυνατότητα χρήσης του από διαφορετική κονσόλα απλά με την εισαγωγή των στοιχείων του.

 

newxboxexperiencemetroui-2.jpg

 

Οι κάτοχοι Kinect θα δουν μεγαλύτερη υποστήριξη αφού πλέον μπορούν να πλοηγηθούν σε ολόκληρο το μενού κάνοντας τις γνωστές κινήσεις με τα χέρια τους ενώ χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές στο ενσωματωμένο Bing, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για παιχνίδια του Xbox 360 είτε ακόμα για ταινίες, μουσική και τηλεοπτικές σειρές μέσα από το αντίστοιχο διαδικτυακό κατάστημα της Microsoft.

 

Link.png Site: Xbox 360