Τελικά δε θα χρειαστεί να περιμένουμε την κεντρική παρουσίαση της Microsoft στην E3 για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο Xbox controller που ετοιμάζει για άτομα με ειδικές ανάγκες, με την εταιρεία να δίνει σήμερα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Το Xbox Adaptive Controller είναι μια ξεχωριστή κυκλοφορία για τη Microsoft, αφού απευθύνεται σε όσους θέλουν να παίξουν βιντεοπαιχνίδια αλλά δυσκολεύονται εξαιτίας κάποιας αναπηρίας. Με κόστος $99, το νέο χειριστήριο ξεχωρίζει για το σχήμα του προκειμένου να είναι πιο εύκολη η τοποθέτησή του στα πόδια του ατόμου, πάνω σε ένα γραφείο ή σε μια αναπηρική καρέκλα. Στη επιφάνεια του ξεχωρίζει η παρουσία δύο τεράστιων κυκλικών πλήκτρων τα οποία είναι δυνατό μέσω προγραμματισμού να πραγματοποιήσουν την ακριβή ενέργεια που θέλει να κάνει ο χρήστης. Στο πίσω μέρος συναντάμε 19 θύρες των 3.5 χιλιοστών, με καθεμία να αντιστοιχεί σε μία από τις 19 συνολικές λειτουργίες που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης με ένα κλασσικό controller όπως τα πλήκτρα κατεύθυνσης, τα LT/RT, X, A, B, Y, κ.α.

adaptive-controller.jpg.086636b3718e744e7974e6e7c642c775.jpgAC-rear.jpg.ea541a4b009d4f4a0ea143de86aba270.jpg

Σκοπός τους είναι η σύνδεση περιφερειακών με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν οι gamers προκειμένου να κάνουν ακόμα πιο άνετη την εμπειρία παιχνιδιού. Παράδειγμα αποτελεί το Quadstick, ένα joystick το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του να μεταφέρει τις κινήσεις ενός κλασσικού χειριστηρίου χρησιμοποιώντας το στόμα του, φυσώντας ή απελευθερώνοντας αέρα σε αισθητήρες που μοιάζουν με καλαμάκι.

Σύμφωνα με τη Microsoft, για τη δημιουργία του νέου χειριστηρίου, στηρίχθηκε σε συμβουλές από gamers, από γνώστες των θεμάτων που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και από δύο hackathon που διοργάνωσε το 2015 και 2016. Εκτός από την υποστήριξη μιας σειράς περιφερειακών, το Adaptive Contriller είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οι λειτουργίες του να επαναπρογραμματίζονται πολύ γρήγορα, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με διαφορετικές αναπηρίες, τα οποία μπορούν να πειραματιστούν μέχρι να βρουν το setup που τους βολεύει.

Αν και φέρει το όνομα του Xbox, το νέο χειριστήριο της Microsoft δεν είναι μόνο συμβατό με το Xbox One αλλά και με υπολογιστές που τρέχουν Windows 10. Θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

TNW 

  • Like 4
  • Thanks 1