Πλήρης επιβεβαίωση της διαρροής που είχαμε τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη Microsoft να ανακοινώνει άμεσα στην παρουσίαση της στα πλαίσια της έκθεσης E3, τη slim έκδοση του Xbox One, προσθέτοντας το S (slim) στην ονομασία.

Όπως ανέφεραν οι χθεσινές πληροφορίες, το Xbox One S έρχεται με 40% μικρότερο μέγεθος από την τωρινή κονσόλα, με το τροφοδοτικό να περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Xbox, μέσα στην παιχνιδοκονσόλα. Η νέα κονσόλα όπως όλα δείχνουν θα κυκλοφορήσει σε άσπρο χρώμα ενώ θα μπορεί να τοποθετηθεί και κάθετα όπως το Xbox 360. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, φέρνοντας τις ίδιες επιδόσεις με το προηγούμενο μοντέλο.

 

Μία άλλη σημαντική αλλαγή αφορά το ενσωματωμένο blu-ray player το οποίο μπορεί να αναπαράγει τους νέους Ultra HD 4K blu-ray τίτλους που έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Το ίδιο ισχύει και για τις ταινίες HDR που αποτελούν που προσφέρουν ακόμα καλύτερη ποιότητα, με την τεχνολογιία να περνά και στα παιχνίδια, αρχικά με το Forza Horizon 3 και το Gears of War 4. Υποστηρίζεται ακόμα το 4K UHD video streaming που παρέχουν υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon Video.

 

 

Το χειριστήριο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, διαθέτει μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό, μεταξύ των οποίων μια ειδική επιφάνεια στο πίσω μέρος για καλύτερο κράτημα κατά το gaming χωρίς να γλιστράει από τα χέρια σας. Επιπλέον όπως αναφέρει η Microsoft, η εμβέλεια του είναι πλέον διπλάσια ενώ θα μπορεί να συνδεθεί πολύ πιο εύκολα με υπολογιστές και tablets που τρέχουν τα Windows 10, χωρίς να απαιτείται κάποιο ειδικό περιφερειακό, εξαιτίας της προσθήκης υποστήριξης bluetooth.

 

Το Xbox One S αναμένεται στην αγορά τον Αύγουστο με τιμή $299 και με σκληρό δίσκο 500GB. Σε επιλεγμένες αγορές θα κυκλοφορήσει για περιορισμένα κομμάτια έκδοση της κονσόλας με 2TB δίσκο και τιμή $399 ενώ θα διατεθεί και έκδοση με σκληρό δίσκο 1TB, με κόστος $349.