Η επόμενη αναβάθμιση λογισμικού του Xbox One έρχεται τον Μάιο, με τη Microsoft να ανακοινώνει από σήμερα ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά που αυτή θα  περιλαμβάνει και συγκεκριμένα την αναπαραγωγή περιεχομένου στα 120Hz για όλες τις συμβατές οθόνες και τηλεοράσεις.

Έτσι σε συνέχεια της προσθήκης variable refresh rate και υποστήριξης ανάλυσης 1440p τον περασμένο μήνα, όλα τα Xbox One θα προσφέρουν από τον επόμενο μήνα ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz,  είτε στην Full HD ανάλυση είτε στα 1440P. Παρόμοιο ρυθμό ανανέωσης υποστηρίζουν αρκετές οθόνες τελευταίας γενιάς, χωρίς να παίζει ρόλο αν η οθόνη υποστηρίζει παράλληλα και FreeSync. Με τη λειτουργία αυτή, το Xbox One γίνεται η πρώτη παιχνιδοκονσόλα στον κόσμο που υποστηρίζει refresh rate με περισσότερα από 60Hz όπως ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα. Η σχετική ρύθμιση βρίσκεται μέσα στο Display & Sound μενού. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι αρκετές από τις νεώτερες 4K OLED τηλεοράσεις της LG, υποστηρίζουν ήδη 120Hz στη Full HD ανάλυση, αν και κάτι τέτοιο η κορεατική εταιρεία δε το έχει προωθήσει ικανοποιητικά. 

xbox-120Hz-anim.gif

Άλλα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η αναβάθμιση Μαΐου είναι οι βελτιωμένες γονικές ρυθμίσεις, η ομαδοποίηση εφαρμογών και παιχνιδιών για καλύτερη διαχείριση της συλλογής του χρήστη και δυνατότητα γρήγορου trim ενός screenshot για εύκολο διαμοιρασμό του στη συνέχεια στα social media. H Microsoft αναφέρει ακόμα ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση της 10ης Ιουνίου όπου στα πλαίσια της E3, θα ανακοινώσει «αρκετά νέα συναρπαστικά πράγματα για το Xbox».

Blur Busters

  • Thanks 2