Η Microsoft θα προσθέσει σύντομα στα Xbox One X και Xbox One S υποστήριξη για οθόνες με τεχνολογία AMD FreeSync.

Η επερχόμενη ανοιξιάτικη αναβάθμιση Xbox εκτός από υποστήριξη για οθόνες 1440p θα προσθέσει και υποστήριξη για monitors που είναι συμβατά με τη τεχνολογία FreeSync της AMD, οπότε και τα refresh rates ανάμεσα στις οθόνες και τις κονσόλες θα είναι συγχρονισμένα, προσφέροντας ακόμα καλύτερη εμπειρία gaming. Η τεχνολογία AMD FreeSync όπως συμβαίνει και με τη τεχνολογία G-Sync της Nvidia, βοηθάει στην εξάλειψη φαινομένων όπως τα stuttering και tearing, αφού εξασφαλίζει τον συγχρονισμό των refresh rates ώστε τα παιχνίδια να τρέχουν με ομαλότητα.

Οι τεχνολογίες FreeSync και G-Sync χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές και monitors για gaming, οπότε η προσθήκη της ανάλυσης 1440p και της τεχνολογίας FreeSync θα φανούν ιδιαίτερα ελκυστικές στους ιδιοκτήτες Xbox που επιπλέον διαθέτουν μία οθόνη ειδικά κατασκευασμένη για gaming.

Μαζί με τη προσθήκη FreeSync, και στο Ανοιξιάτικο update, η Microsoft επίσης σχεδιάζει να υποστηρίξει και μία νέα λειτουργία που ονομάζει “Auto Low Latency Mode” σε τηλεοράσεις. Οι συμβατές τηλεοράσεις, που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά (όπως π.χ από τη Samsung), θα αναγνωρίζουν αν παίζετε κάποιο παιχνίδι, και θα ενεργοποιούν αναλόγως το “game mode” για τη βελτιστοποίηση του gaming ή το “Low Latency Mode” αυτομάτως. Η λειτουργία μάλιστα θα επιστρέφει στη προηγούμενη κατάσταση της όταν δεν παίζετε κάποιο παιχνίδι. Επομένως, αν βλέπετε Netflix για παράδειγμα ή χρησιμοποιείτε άλλα media apps στο Xbox One θα απενεργοποιείται το "game mode" και θα ενεργοποιείται το "Low Latency Mode".

The Verge

  • Like 1