Τα πρώτα στοιχεία για την επόμενη γενιά του Xbox, έδωσε η Microsoft στην κεντρική της παρουσίαση στα πλαίσια της έκθεσης Ε3 2019.

Με κωδική ονομασία "Project Scarlett", το νέο Xbox θα δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο gaming σύμφωνα με τον Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, αποφεύγοντας τα τραγικά λάθη στο λανσάρισμα του Xbox One που για πολλούς αποτέλεσε και το λόγο της κυριαρχίας του PlayStation 4. Η κυκλοφορία του πάντως αργεί ακόμα αφού αυτή θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2020, πιθανότατα το Νοέμβριο. 

Πίσω από τη δημιουργία του Project Scarlett βρίσκεται η ίδια ομάδα που έχει δημιουργήσει το Xbox One X - τη δυνατότερη κονσόλα αυτή τη στιγμή στην αγορά-, το νέο χειριστήριο Elite, αλλά και τα Xbox Live και Compatibility Mode. Για αρχή η Microsoft ξεκαθαρίζει ότι το νέο Xbox θα είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του Xbox One αλλά και όσα περιλαμβάνονται στη λίστα συμβατών παιχνιδιών του Xbox 360 και του αρχικού Xbox που μπορεί να αναπαράγει το Xbox One.

Η νέα γενιά των παιχνιδιών αναμένεται να είναι πολύ ανώτερη στα γραφικά από κάθε άλλη μεταφορά σε νέα γενιά, και το Project Scarlett με βάση τα πρώτα specs αναμένεται να είναι σε θέση να τα φέρει σε πέρας αφού σε επίπεδο hardware, θα είναι τέσσερις φορές πιο δυνατό από το Xbox One X. Η κονσόλα «θα αποτελεί την απόλυτη λύση και για το cloud gaming streaming» που προετοιμάζει η Microsoft, χωρίς για την ώρα να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Σε συνεργασία με την AMD, η Microsoft θα ενσωματώσει στη νέα κονσόλα οκταπύρηνο επεξεργαστή που θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική Zen 2 και Radeon Navi, διαθέτοντας μνήμη GDDR6  αλλά και SSD προκειμένου οι χρόνοι φόρτωσης των παιχνιδιών να μειωθούν σημαντικά. Παρόμοια τακτική και κοινά χαρακτηριστικά έχει ήδη επιβεβαιώσει η Sony για το PlayStation 5 με δηλώσεις στελεχών της τις προηγούμενες ημέρες. Στην περίπτωση του Xbox, η Microsoft θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον SSD ως εικονική μνήμη, δίνοντας τεράστια βοήθεια στους κατασκευαστές παιχνιδιών. 

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι gamers από τα παραπάνω; Σύμφωνα με δηλώσεις της ομάδας του Xbox, η νέα κονσόλα θα μπορεί να προσφέρει ακόμα και παιχνίδια με 8K ανάλυση, variable refresh rate,  αλλά και 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Η τεχνολογία ray tracing θα αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της κονσόλας, πάντα σε πραγματικό χρόνο.

Μαζί με την κυκλοφορία της νέας γενιάς του Xbox, παραδοσιακά δεν θα λείπει και ένας νέος τίτλος Halo, και συγκεκριμένα το Halo Infinite. Η όλη παρουσίαση είχε αρκετά κοινά στοιχεία με τα αποκαλυπτήρια του Project Scorpio που στη συνέχεια έγινε το Xbox One X, κάτι που σημαίνει ότι αν η Microsoft θα ακολουθήσει την ίδια τακτική, θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες για το Project Scarlett στην E3 2020.

  • Like 2