Κύριος λόγος η πανδημία, που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο στα σπίτια τους

Χρονιά ρεκόρ για το Xbox και το Game Pass είναι το 2020, καθώς η Microsoft είδε τα υψηλότερα επίπεδα κοινού έως τώρα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η πανδημία, όπως και η μεγάλη αναμονή για τις κονσόλες νέας γενιάς.

"Αν το περασμένο έτος μας έμαθε κάτι για το μέλλον, είναι ότι η η ευχαρίστηση των παιχνιδιών και η δύναμη να μας ενώνει με οικογένεια και φίλους, είναι κάτι που πρέπει να αγαπάς και να μοιράζεσαι" δήλωσε ο Jerret West της Microsoft. "Οι δισεκατομμύρια ώρες που έπαιξαν οι χρήστες μας σε πάνω από 3,800 διαφορετικά παιχνίδια τον περασμένο μήνα, είναι τα θεμέλια για την επιτυχία μας στο Xbox".

Μαζί με τη δημοσίευση, η Microsoft μοιράστηκε και κάποια νούμερα σχετικά με τη συμμετοχή της κοινότητας για το 2020:

  • Πάνω από 1.6 εκατομμύρια αναβαθμίσεις σε κατόχους Xbox Series X|S μέσω Smart Delivery
  • Πάνω από το 40% νέων κατόχων Xbox παίζουν σε Xbox Series S
  • Η Ευρώπη είναι μια από τις αγορές που πουλήθηκαν γρηγορότερα τα Xbox Series X|S, καθώς ξεπούλησαν μέσα σε ώρες σε Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία
  • Τον Νοέμβριο, τα μέλη του Xbox Game Pass έπαιξαν κατά κύριο λόγο : Destiny 2 Beyond Light, Rainbow Six: Siege, Tetris Effect Connected και Star Wars: Jedi Fallen Order

Ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι η ανακοίνωση της Microsoft για μεταφορά της Cloud gaming υπηρεσίας του Game Pass Ultimate σε iOS και PC μέσα στο 2021.

"Την άνοιξη του 2021, θα κάνουμε το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας να φτάσουμε ακόμα περισσότερους παίκτες κάνοντας τη Cloud Gaming υπηρεσία μας διαθέσιμη σε Windows PCs μέσω του Xbox app αλλά και μέσω browser, όπως και για iOS συσκευές μέσω web browser" ανακοίνωσε ο West. "Προσθέτοντας πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές ως έναν τρόπο διασκέδασης στο οικοσύστημα του Xbox, οραματιζόμαστε μια εμπειρία για όλους τους τύπους παικτών".

Τέλος, η Microsoft θα φέρει τη Cloud gaming υπηρεσία της σε νέες αγορές, όπως Αυστραλία, Βραζιλία, Ιαπωνία και Μεξικό.

  • Like 7