Επιδρομή στα γραφεία της Google, στο Παρίσι, πραγματοποίησαν άντρες του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, με εντολές για ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών της αμερικανικής εταιρείας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κατηγορηθεί για διαφυγόντα κέρδη.

Η επιδρομή, η οποία επιβεβαιώθηκε από τη Le Parisien, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Google ξημερώματα και σε αυτήν έλαβαν μέρος περίπου 100 υπάλληλοι της γαλλικής υπηρεσίας, γεγονός για το οποίο οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα - ακόμα.

 

Τεχνολογικοί "γίγαντες" όπως η Google, η Yahoo και στο πρόσφατο παρελθόν, η Facebook, έχουν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και χρήση περίτεχνων λογιστικών τεχνασμάτων, συγκεντρώνοντας μέσω των υποκαταστημάτων τους υπέρογκα κέρδη, οι έδρες των οποίων βρίσκονται σε χώρες με χαμηλότερους συντελεστές φορολογίας.

 

Οι Γάλλοι εκτιμούν ότι οι μη καταβαλλόμενοι φόροι αγγίζουν ακόμα και τα 1.6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η Google έχει ήδη δεσμευτεί (από τον Ιανουάριο) για την καταβολή 130 εκατομμυρίων λιρών στην βρετανική κυβέρνηση, εγείροντας παράλληλα τις έντονες διαμαρτυρίες των νομικών αντιπροσώπων των ανταγωνιστών της.

 

Link.png Site: VentureBeat