Στο συνέδριο Google I/O 2015, η Google ανακοίνωσε το Jump, μία νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, που προσφέρει στον χρήστη όλα όσα χρειάζεται για να δημιουργήσει και να διαμοιραστεί τρισδιάστατο περιεχόμενο.

Το Jump είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα για την δημιουργία video εικονικής πραγματικότητας και σύμφωνα με την Google, είναι αυτό που χρειάζεται η τεχνολογία VR για να γίνει περισσότερο προσβάσιμη, τόσο για την δημιουργία, όσο και για την κατανάλωση περιεχομένου.

 

Μάλιστα, για να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, η Google συνεργάστηκε με την εταιρεία GoPro, για να δημιουργήσει μία συστοιχία από κάμερες 360 μοιρών που ενσωματώνει 16 κάμερες GoPro.

Η κυκλική κατασκευή, προσφέρει camera syncing, multi-camera control και ιδιαίτερα υψηλή αυτονομία μπαταρία.

 

gallery_286955_2052_75402.jpg

 

gallery_286955_2052_13061.jpg

 

Από εκεί και πέρα, ο χρήστης μπορεί να οδηγήσει το video στο λογισμικό Google Jump για να το επεξεργαστεί. Αυτό το “κομμάτι” του Jump, ονομάζεται “the assembler”, που είναι το back-end λογισμικό που μετατρέπει VR video σε στερεοσκοπικό 3D από τις 16 κάμερες GoPro της κατασκευής. Όσο αφορά στην αναπαραγωγή; Η εταιρεία φυσικά έχει το YouTube, και όπως λέει “αν θέλετε να απολαύσετε την εμπειρία VR video, τα μόνα που χρειάζεστε είναι την εφαρμογή YouTube, το smartphone σας και ένα cardboard”.

 

gallery_286955_2052_25769.jpg

 

Αρχικά, η Google θα προσφέρει την κατασκευή σε επιλεγμένους YouTubers και αργότερα θα την διαθέσει εμπορικά μέσω της GoPro, ώστε να μπορεί να την εκμεταλλευτεί όποιος θέλει. Η εταιρεία ωστόσο ανακοίνωσε, ότι θα διαθέσει σε όλους, δωρεάν, τα σχέδια για την κατασκευή, για να μπορεί να την δημιουργήσει όποιος θέλει, εφόσον δεν επιθυμεί να την αγοράσει.

 

gallery_286955_2052_4093.jpg

 

 

Link.png Site: The Verge