Στο Google I/O 2015, το ερευνητικό τμήμα ATAP της Google, πέρα από το Project Soli, παρουσίασε και ένα ακόμη εγχείρημα για την αλληλεπίδραση του χρήστη με φορητές ή φορετές συσκευές, το Project Jacquard.

Πρόκειται για μία τεχνολογία, που μετατρέπει τα υφάσματα ή άλλα καθημερινά αντικείμενα σε διαδραστικές επιφάνειες διάδρασης. Αν και η τεχνολογία του είδους με τα αγώγιμα νήματα δεν είναι νέα, η Google θέλει να συνεργαστεί με την βιομηχανία ρούχων, ώστε τα προϊόντα να εισέλθουν σε φάση μαζικής παραγωγής.

 

Η ομάδα ATAP δημιούργησε ένα ειδικό νήμα, που μπορεί να "αντιλαμβάνεται" το άγγιγμα του χρήστη, καθώς και ένα chip για την επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνει από την ειδική επιφάνεια. Η περιοχή αλληλεπίδρασης που μοιάζει θα λέγαμε με ένα υφασμάτινο touchpad, μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε πάνω στο ρούχο ή στο έπιπλο, και χάρη σε αυτή, ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται συσκευές όπως το smartphone ή το smartwatch του χωρίς να αγγίζει την συσκευή του. Μπορεί λοιπόν χρησιμοποιώντας μία σειρά από taps και swipes σε μία επιφάνεια που βρίσκεται στον μηρό στο παντελόνι του ή στο μανίκι του να χειρίζεται στο smartphone του. Η τεχνολογία επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κούκλες και παιχνίδια για παιδιά που θα αντιδρούν στο άγγιγμα, καθώς το παιδί τα αγγίζει, τα σηκώνει ή τα μεταφέρει.

 

Το τμήμα ATAP ανακοίνωσε ότι ο πρώτος συνεργάτης της Google που θα ενσωματώσει το Project Jacquard σε ρούχα της, θα είναι η γνωστή εταιρεία Levi's.

 

 

Link.png Site: SlashGear

Link.png Site: Engadget